ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πάντζας με υπουργούς για θέματα αρμοδιότητάς των


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνα κ. Δημήτρη Βίτσα πραγματοποίησε την Τετάρτη 22/11 στο Υπουργείο Άμυνας, ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, προκειμένου να συζητήσουν για την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος των πολιτών της Νέας Περάμου για την διάνοιξη του δρόμου στο παράλιο μέτωπο της Σχολής Πυροβολικού.


Συζήτησε την έλευση του προαστιακού με υπογειοποιημένο το τελευταίο 1½ χιλιόμετρο προς την Ραφήνα, όπως προβλέπεται από τη σχετική μελέτη της ΤΡΕΝΟΣΕ από το αεροδρόμιο κ.ά.π.

 Σειρά επαφών και συναντήσεων έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, με Υπουργούς της κυβέρνησης αρμόδιους για διάφορα θέματα της περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, προ ημερών συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να συζητήσουν σειρά απαραίτητων και αναγκαίων έργων υποδομής στο Δήμο Ραφήνας.Τα έργα αυτά αφορούν στα εξής:
1.   Την έλευση του προαστιακού με υπογειοποιημένο το τελευταίο 1 ½ χιλιόμετρο προς την Ραφήνα, όπως προβλέπεται από τη σχετική μελέτη της ΤΡΕΝΟΣΕ από το αεροδρόμιο. Εναλλακτικά την άμεση κατασκευή του επίγειου τμήματος της μελέτης μέχρι το σταθμό της Διασταύρωσης και μετά σύνδεση με λεωφορείο ως το λιμάνι.
2.   Την χρηματοδότηση για δημιουργία χώρων στάθμευσης σε δημοτικά ακίνητα.
3.   Την υπογειοποίηση του ρεύματος της Λεωφόρου Φλέμινγκ προς Αθήνα με δημιουργία παράλληλου δρόμου στη Μαραθώνος ώστε να διοχετεύεται η κίνηση προς την Αττική Οδό χωρίς φανάρι.                                                                                                                                                     
4.   Την ανάπλαση και απαλλοτριώσεις σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Φλέμινγκ.
5.   Την υπογειοποίηση του τμήματος της Λεωφόρου Φλέμινγκ κάτω από την πλατεία. 
6.   Την επαναδημοπράτηση του έργου επέκτασης της Αττικής Οδού μέχρι το Βάρδα, για να παρακαμφθεί το Πικέρμι και τα φανάρια που δημιουργούν πρόβλημα (το έργο είχε δημοπρατηθεί και ακυρώθηκε η διαδικασία το 2009 μετά την κατάρρευση της Οικονομίας).
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε αρκετή ώρα, δεδομένου ότι τα θέματα ήταν αρκετά και σύνθετα. Υπήρξε θετική ανταπόκριση εκ μέρους  του κ. Σπίρτζηγια όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Πάντζας. Συγκεκριμένα για τα έργα ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι, για την υπογειοποίηση του ρεύματος της Λεωφόρου Φλέμινγκ προς Αθήνα με δημιουργία παράλληλου δρόμου στη Μαραθώνος, που ήδη τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου έχουν επισκεφτεί τον κόμβο προκειμένου να ξεκινήσουν την μελέτη του έργου,θα εκκινήσει τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες με γρήγορους ρυθμούς.
Για την επέκταση δε της Αττικής Οδού μέχρι το Βάρδα, καθώς και την έλευση του προαστιακού με υπογειοποιημένο το τελευταίο 1 ½ χιλιόμετρο προς την Ραφήνα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ο σχεδιασμός και η στόχευση, με τον κ. Πάντζα να του τονίζει το γεγονός ότι όλα τα έργα δεν θα πρέπει να μείνουν στα χαρτιά αλλά αντίθετα να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, επισημαίνοντάς του ότι με την ολοκλήρωσή τους θα διευκολυνθεί την καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών της περιοχής, καθώς και τον επισκεπτών μιας και η Ραφήνα αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής.
Συνάντηση και με τον Υπουργό Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποίησε Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, στο περιθώριο εργασιών της Βουλής των Ελλήνων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή του κ. Πάντζα προς τον Υπουργό, με την οποία του τόνιζε την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην  Ραφήνα και την ευρύτερη περιοχή, λόγω της υπέρμετρα αυξημένης επιβατικής κίνησης στο Λιμάνι της πόλης.
Κατά την συζήτηση, όπως και στην επιστολή του, ο κ. Πάντζας ανέφερε στον Υπουργό ότι, η αύξηση των ακτοπλοϊκών γραμμών καθημερινά δημιουργεί το αδιαχώρητο στο οδικό δίκτυο της πόλης λόγω της αυξανόμενης ροής οχημάτων με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις  από τους επαγγελματίες της Ραφήνας και τους κατοίκους της περιοχής,  αφού η αγορά της και το εμπορικό της κέντρο στερούνται επισκεψιμότητας.
Τόνισε δε ότι η βέλτιστη και άμεση λύση, έστω προσωρινά, είναι να μην αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων που ήδη έχουν δρομολογηθεί, από την προηγούμενη χρονιά με απόφαση του ΣΑΣ. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει την λύση αυτή σε συνεργασία με τον ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη.
Συνάντηση πραγματοποίησε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελο, προκειμένου να συζητήσουν την εύρεση λύσης στο θέμα των επαγγελματιών που διαθέτουν χώρους εστίασης στην παραλία του Σχινιά. Ο κ. Πάντζας επεσήμανε στο Υπουργό, την ανάγκη για μετεγκατάσταση των κτιρίων στη συμβολή των προβλεπόμενων μονοπατιών επίσκεψης δάσους με τον αιγιαλό υπό την μορφή αναψυκτηρίων, τα οποία προβλέπονται με ΚΥΑ των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας περί « Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά». Ο κ. Φάμελος από την πλευρά του ανέφερε ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα διερευνήσει πιθανές λύσεις για τους ίδιους τους επαγγελματίες.
Επίσης, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνα κ. Δημήτρη Βίτσα πραγματοποίησε την Τετάρτη 22/11 στο Υπουργείο Άμυνας, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, προκειμένου να συζητήσουν για την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος των πολιτών της Νέας Περάμου για την διάνοιξη του δρόμου στο παράλιο μέτωπο της Σχολής Πυροβολικού. Ο κ. Πάντζας κατά την συζήτηση πρότεινε στον κ. Βίτσα το ενδεχόμενο να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας την υλοποίηση του έργου μέσω των υπηρεσιών και των τεχνικών μονάδων που διαθέτει για τεχνικά έργα που υπάγονται στο Υπουργείο, ώστε να αποφευχθούν και να παρακαμφθούν τα σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια που θα προκύψουν κατά την πορεία υλοποίηση του έργου, εάν αυτό εκτελεστεί από τον Δήμο και τα συναρμόδια Υπουργεία. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνα κ. Δημήτρης Βίτσας από την πλευρά του, έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα και υποσχέθηκε να εξετάσει την πρόταση του κ. Πάντζα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να διαπιστώσει τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται, ούτως ώστε να κινηθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα στην κατεύθυνση της γρήγορης επίλυσής του. Συμφωνήθηκε δε, να προγραμματίσουν νέα συνάντηση σε ικανό χρόνο και όταν θα έχει ολοκληρωθεί από πλευράς του Υπουργείου η επεξεργασία του φακέλου που κατέθεσε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης με τις τεχνικές μελέτες του έργου, τις οποίες εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: