ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τραμπούκοι απειλούν τη ζωή του Υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά

«Μόνο όποιος έχει κάνει πολλές παρανομίες επιτίθεται με τον τρόπο που με βρίζουν και με απειλούν οι διαπλεκόμενοι επειδή υπερασπίζομαι τη νομιμότητα και τα συμφέροντα της χώρας», απαντά με ανάρτησή του στο Twitter ο ΥπΕξ Νίκος Κοτζίας.


«Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλάδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τα απόρρητα έγγραφα σε σχέση με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, που την Τρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή απόρρητα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Σύμφωνα με την αντίληψη της ΝΔ κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας διεθνή θέση χώρας» τονίζει ο υπουργός σε μήνυμά του στο Twitter.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Νωρίτερα, η ΝΔ σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε: «H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της Κυβέρνησης.

Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες και θα υποχρεωθούν να απαντήσουν την Δευτέρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος».

Οξεία αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση

Την οξεία αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία υποστηρίζει ότι εκείνος προσωπικά απαγόρευσε την δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Ο Ν. Βούτσης είπε ότι παρά τις σκέψεις που του γεννούνται δεν θέλει να ερμηνεύσει την ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον ενός πολιτειακού παράγοντα ενώ εμμέσως την προκάλεσε αν θέλει να θέσει επίσημα θέμα όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο (π.χ. πρόταση μομφής).

«Είναι ακατανόητη και απολύτως προκλητική η ανακοίνωση της ΝΔ κατά του προσώπου μου. Είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται σε εμένα και μάλιστα προσωπικά. Είναι ακατανόητη διότι λέει ότι εγώ απαγορεύω την πρόσβαση στα έγγραφα με καθυστέρηση 24 ωρών και με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με ευρύτατη συνεννόηση. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την επίθεση και δεν μπορώ να την ερμηνεύσω. Και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να την ερμηνεύσω» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.


Πάνος Καμμένος: Τα αποχαρακτηρίζω

Στο θέμα των απορρήτων εγγράφων σε σχέση με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter.

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και η πώλησή τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας» αναφέρει σχετικά ο Π. Καμμένος.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει διεταχθεί ΕΔΕ από τον ΑΓΕΕΑ για τη διαρροή των εγγράφων. «Με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται» σημειώνει ο Π. Καμμένος σε νέο μήνυμα στο Twitter.

Νίκος Φίλης: Να ακυρωθεί η  πώληση

Την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης όπλων στην Σ.Αραβία ζητά ο Ν.Φίλης με δήλωσή του γιατί όπως επισημαίνει τα όπλα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη.

Μια τέτοια κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης «θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μέση Ανατολή και στον Αραβικό κόσμο ότι  αποτελεί δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ότι, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα,  επιθυμεί να έχει σχέση με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και με την εξόντωση αθώων ανθρώπων» τονίζει στην δήλωσή του ο πρώην υπουργός και μέλος του Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: