ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Είχαν απαλλαγεί λόγω εσφαλμένης αιτιολογίας

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται για τα κακουργήματα (κατά περίπτωση)-της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

36 ένοχοι για το
Χρηματιστήριο

«ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΘΩΣ «Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΧΑΑ  ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η «ΔΙΚΑΙΗ» ΤΙΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ  ΨΕΥΔΩΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ»



Η εισαγγελέας υποστήριξε στην πολύωρη αγόρευσή της ότι το δικαστήριο που ομόφωνα τους αθώωσε, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ζημία είχε εσφαλμένη αιτιολογία 

Δεκαοκτώ χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις μετοχές - «φούσκες» του Χρηματιστηρίου και αφού έχει προηγηθεί μια σκανδαλώδης δικαστική απαλλαγή που υποχρέωσε τον Άρειο Πάγο να ασκήσει αναίρεση, η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου πρότεινε την ενοχή των 36 κατηγορούμενων για την υπόθεση.

Η εισαγγελέας υποστήριξε στην πολύωρη αγόρευσή της ότι το δικαστήριο που ομόφωνα τους αθώωσε, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ζημία είχε εσφαλμένη αιτιολογία. Χαρακτήρισε μάλιστα την αναιρετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως «μία σπουδαία απόφαση».

Στην πρότασή της η Α. Θεοδωροπούλου υποστήριξε ότι σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η μακροπρόθεσμη δημιουργία πλασματικής εικόνας της αγοράς, η καλλιέργεια  επενδυτικής ευημερίας  και η μακροπρόθεσμη σταθεροποίησή της. 

«Πλήξατε με τις μεθοδεύσεις το νόμο της ελεύθερης αγοράς  με τη διόγκωση της τιμής των μετοχών που  δεν θα διαμορφώνονταν σε αυτά τα επίπεδα» είπε με αυστηρό τόνο στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας. 

Η ίδια έκανε λόγο για παραπλάνηση των επενδυτών καθώς «η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ  δεν ήταν η «δίκαιη» τιμή, γιατί τη διαμόρφωσαν  ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά».

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται για τα κακουργήματα (κατά περίπτωση)-της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η έρευνα είχε ξεκινήσει το 1999 και είχε χρεωθεί στην τότε ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία στη συνέχεια επίσης κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε για τους χειρισμούς της στην υπόθεση.

Τελικά η υπόθεση έφτασε πριν από τρία χρόνια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, τους είχε κηρύξει ομόφωνα αθώους από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων .

Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε για δεύτερη φορά στο ακροατήριο ύστερα από αναίρεση που είχε ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο , καθώς οι δικαστές  είχαν κρίνει ότι εκείνη η  αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: