ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Συζήτηση για το δικαίωμα των γυναικών σε ζωή χωρίς βία

 
Θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στη ΚΟΙΝΣΕΠ «Καφέ Γέφυρες», Πατρέως 86, Πάτρα

Ανακοίνωση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την 25η Νοεμβρίου ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
«Τον Δεκέμβριο του 1999  η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.
Σύμφωνα με Πανευρωπαϊκή έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, μία στις τρεις γυναίκες (33%), μετά την ηλικία των 15 ετών, έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας. Περίπου 13 εκατομμύρια γυναίκες 18-74 ετών είχαν υποστεί σωματική βία και περίπου 3,7 εκατομμύρια  σεξουαλική βία κατά του 12 μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας. 
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των γυναικών 
σε μία ζωή χωρίς βία
Οι δράσεις μας για  το Σάββατο 25/11: Από το πρωί θα συμμετέχουμε στην ενημερωτική δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου στην πλατεία Γεωργίου  και  το απόγευμα στις 19:00, απευθύνουμε κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για το δικαίωμα των γυναικών σε μία ζωή χωρίς βία στη ΚΟΙΝΣΕΠ «Καφέ Γέφυρες», Πατρέως 86».
Δεν γνωρίζει σύνορα κοινωνικές τάξεις
Η βία κατά των γυναικών δεν γνωρίζει σύνορα κοινωνικές τάξεις  και μορφωτικό επίπεδο, βρίσκεται παντού. Στην οικογένεια, στον κοινωνικό περίγυρο, στο χώρο εργασίας, στις οικονομικές σχέσεις. Γι αυτό και η μάχη εναντίον της θα πρέπει να δίνεται καθημερινά από όλες και όλους μας. Η βία κατά των γυναικών αναγνωρίζεται διεθνώς ως έγκλημα.  Οι γυναίκες δεν πρέπει να δείχνουν καμία ανοχή ούτε να αισθάνονται ενοχή, ως προς την οποιαδήποτε μορφή βίας τους ασκείται. Αντίθετα θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, να απευθύνονται για στήριξη στις υπάρχουσες κρατικές δομές και να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες για την εξάλειψη του φαινομένου.
Ενάντια σε αυτήν την πραγματικότητα καλούμαστε όλες και  όλοι να παλέψουμε για την κατάργηση όλων των διακρίσεων. Ενάντια στα σεξιστικά  πρότυπα και τον κοινωνικό στιγματισμό που νομιμοποιούν και διαιωνίζουν τη βία κατά των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: