ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Ένας Καραγεωργόπουλος δεν επιτρέπεται να κρύβεται»



Η αίθουσα όπου συζητούνταν τα ασφαλιστικά μέτρα τριτανακοπής των σωματείων φάνηκε μικρή. Ο κόσμος έφθανε μέχρι τον διάδρομο. Και εξ αυτού, η πρόεδρος του δικαστηρίου αναζήτησε και βρήκε μεγαλύτερη αίθουσα. Έτσι από την 21η αίθουσα μεταφέρθηκε η διαδικασία στην 24η. Παρούσα και η πρόεδρος του ΕΚΠ. Στις 27-11-2017 τελειώνουν οι υποψηφιότητες, στις 3-12-2017 τελούνται οι αρχαιρεσίες για τα όργανα της διοίκησης του ΕΚΠ.  


Αντιπρόσωποι

σε αμφισβήτηση

ΕΠΙΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΡΗΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΩΝ!


Με την επιτίμηση: «Ένας Καραγεωργόπουλος δεν επιτρέπεται να, κρύβεται,  έπρεπε να πει  παραδεχθεί την πράξη του», ο δικηγόρος κ. Ρήγας, των σωματείων που προσέφυγαν σε τριτανακοπή κατά του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, που προΐσταται ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πάτρας, έκλεισε τον κύκλο των ερωτήσεών του , όταν ο ερωτώμενος απάντησε με τρανταχτή υπεκφυγή, όσον αφορά το που βρισκόντουσαν τα ψηφοδέλτια  επί τέσσερις μήνες και το διάτρητο του καταστατικού του εν λόγω πανελλαδικού σωματείου, όπως υποστηρίζουν τα προσφεύγοντα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Μαγείρων και του ΠΑΜΕ.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης αυτής με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εφάνη από την στιγμή η πρόεδρος αναγκάστηκε να αναζητήσει μεγαλύτερη αίθουσα για την συνέχιση των εργασιών, καθώς η συμμετοχή ενδιαφερομένων πολιτών αύξανε από ώρας σε ώρα. Η διαδικασία μεταφέρθηκε σε παρακείμενη μεγάλη αίθουσα  και η συζήτηση διήρκησε περίπου τις τρεις ώρες! 

Κατά την εξέταση της υπόθεσης ετέθησαν στο επίκεντρο της παρατήρησης γεγονότα όπως η ταυτόχρονη συμμετοχή του ιδίου δικαστικού αντιπροσώπου  σε Πάτρα το μεσημέρι, όπου ψήφισαν 0 άτομα  και σε Νεοχώρι το απόγευμα όπου συμμετείχαν 56 άτομα ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Ότι δεν είναι εξασφαλισμένοι η μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο των εκλογών, από την στιγμή που δεν ξεκαθαρίστηκε πως ακριβώς προστατεύεται το αποτέλεσμα, αφού επί τέσσερις μήνες η κάλπη των εκλογών με τα ψηφοδέλτια βρίσκεται στο έλεος του... Θεού!

Ακόμη από τις τετράμηνες εκλογές για ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων για το ΕΚ Πάτρας, 17 τον αριθμό, ψήφισαν ιδιωτικοί υπάλληλοι από τέσσερις νομούς, ενώ από τους 1730 ψηφίσαντες 700 ήσαν από την Πάτρα και 300 εκτός Πατρών, όπως άλλοι 500 που ψήφισαν στα παραρτήματα του σωματείου, που σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλος, φθάνουν τα 30 τον αριθμό σε αντίστοιχες πόλεις ή κωμοπόλεις.

Μάρτυρας της πλευράς των σωματείων ερωτώμενος απάντησε ότι το σωματείο αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο για τον τρόπο διακλαδώσεως και δράσης του, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του εργατικού νόμου 1264/82 για τις εκλογές και δεν εξασφαλίζεται η μυστικότητα αυτών.

Ακόμη απάντησε ότι ήταν ανενεργό το σωματείο αυτό κια ενεργοποιήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος ο κ. Καραγεωργόπουλος δήλωσε πως το σωματείο ιδρύθηκε το 1893 και το ξαναενεργοποίησε τον Μάιο του 2015 και είναι πανελλαδικό.

Επίσης αναφέρθηκε στα γεγονότα της 22 Οκτωβρίου του 2015, εντός της αίθουσας του ΕΚΠ, κατά την εκλογική διαδικασία, όπου υπήρξε διαμάχη για το διαβλητό τους (σ.σ.: Ψηφοδέλτια διάσπαρτα στο πάτωμα, άλλα σε κιβώτια και κάλπη από χαρτόκουτο, είδε ο πρώτος μάρτυρας, που τυγχάνει και συνάδελφος του κ. Καραγεωργόπουλου στο Καζίνο Porto Rio). Τα συμβάντα αυτά τα αιτιολόγησε ως προσπάθεια «να μας κοντύνουν γιατί ψηλώσαμε πολύ» είπε, συμπληρώνοντας «σκόπευαν να διαλύσουν την διαδικασία παίρνοντας τα ψηφοδέλτια, φοβήθηκε η δικαστικός και τα πήραμε και τα κλειδώσαμε σε αίθουσα του ΕΚΠ» διευκρίνισε ο κ. Καραγεωργόπουλος. Κι ωστόσο αυτά κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Πατρών έπειτα από 13 ημέρες!

Ερωτώμενος γιατί έκανε πάλι εκλογές ενώ δεν είχε τελειώσει η θητεία του, απάντησε ότι έπρεπε να νομιμοποίηση την πανελλαδικότητα του σωματείου. Και ωστόσο στις πρώτες εκλογές ψήφισαν 149 μέλη και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για το ΕΚΠ, ενώ στις δεύτερες 1730 μέλη και έφτασε τους 17 αντιπροσώπους! Ο ίδιος βέβαια έχει εκλεγεί αντιπρόσωπος από το σωματείο του PortoRio, ώστε εάν ακυρωθούν οι αμφισβητούμενοι αντιπρόσωποι  μα μην συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος και να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για το ΕΚΠ και από κει για την ΓΣΕΕ!  

Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ολοκληρώθηκε με τους διάδικους να μιλούν περί προσπάθειας αποκλεισμού των αντιπροσώπων του σωματείου Καραγεωργόπουλου, ενώ για να είναι σύννομη η αντίθετη πλευρά θα έπρεπε να προσβάλλει την απόφαση του ΕΚΠ που επέτρεψε την συμμετοχή τους.

Τέλος από την πλευρά των τριτανακοπούντων σωματείων υποστηρίχτηκε ότι έτσι με την απόφαση του δικαστηρίου θα διαφυλαχτεί το κύρος του ΕΚ Πατρών.

Η απόφαση της έδρας αναμένεται να βγει άμεσα, καθώς στις 27 Νοεμβρίου τελειώνει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα όργανα της διοίκησης  του ΕΚΠ και στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: