ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

235 προσκυνητές φονεύθηκαν από τρομοκράτες στο Σινά

Τουλάχιστον 235 πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τέμενος στην ανατολική Αίγυπτο για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής βρήκαν φρικτό θάνατο όταν τους γάζωσαν ένοπλοι, στη φονικότερη επίθεση που έχει σημειωθεί στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia, που επικαλείται μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, αιγυπτιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο οχημάτων, στο βόρειο Σινά, σκοτώνοντας 15 από τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή του τεμένους Αλ Ράουντα. Η επιχείρηση αυτή έγινε στην έρημο, κοντά στην πόλη Αλ Αρίς.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Μπιρ αλ Άμπεντ, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Σινά. Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος. Σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Άμπουλ Γέιτ καταδίκασε το «φρικτό έγκλημα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μήνυμά του προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του, καταδίκασε την «κυνική επίθεση». Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καταδίκασε επίσης την επίθεση ενώ ο Βρετανός ομόλογός του Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για «αυτήν τη βάρβαρη ενέργεια». Συγκλονισμένος από την «ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού. 

«Νιώθω συγκλονισμένος. Η τραγωδία στο Σινά μας οδηγεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας. Τελος στο αίμα που φέρνει το μίσος» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Twitter.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Επίσης την επίθεση καταδίκασαν ο πρόεδροε της Βουλής των Ελήνων, ο Υπ. Εξωτερικών κιαο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: