ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Μείωση συντελεστών αλλά να την καλύψει η Κυβέρνηση

«...Προτείνουμε  την μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», αλλά, «διεκδικούμε παράλληλα από την κυβέρνηση το ποσό που προκύπτει από τη μείωση να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Τουτέστιν, πλήρωσέ μου τα αρχηγικά και θα κάνω εγώ τον αρχηγό. Με αυτό το άλμα λογικής εκ μέρους του κομματικού ιερατείου του Δήμου Πατρέων, συζητείται  στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Καθορισμός συντελεστών έτους 2018, β) φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και γ) τέλους ακίνητης περιουσίας. Επίσης τα τέλη κοινοχρήστων και διαφημίσεων έτους 2018.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων διεκδικεί και αναφέρει:

«Διεκδικούμε:

1.Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για την λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών τους , την  κοινωνική πολιτική,  την ενίσχυση και στήριξη  της λαϊκής οικογένειας , για διευρυμένες και στελεχωμένες  κοινωνικές δομές.  δωρεάν δομές πολιτισμού  και άθλησης ,  καθαριότητα ,  πράσινο, ελεύθερους χώρους  κλπ.

2.Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που θα  πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους  γιατί αλλιώς  σημαίνει  μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού όπως και γίνεται σήμερα , πράγμα που το ζούμε σήμερα με ένταση  με τα σχολειά,  τους παιδικούς σταθμούς κλπ

3.Απαιτούμε και παλεύουμε   να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, και  ανταπόδοση  και θα δράσουμε με όρους ανυπακοής στο φορολογικό κυνήγι των λαϊκών νοικοκυριών που μας σπρώχνει η πολιτική της κυβέρνησης.

4.Θα εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα στους βασικούς Κοινωνικούς τομείς της υγείας- Πρόνοιας και Παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

5.Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας τους υπαλλήλους του Δήμου μας, για  το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας , το δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα, την ουσιαστική στήριξη των ανέργων.

6.Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες- πυρκαγιές-σεισμούς- άλλες καταστροφές- από καιρικά φαινόμενα- ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.

(Σημ. σύνταξης: Για το κονδύλι Δεκεμβρίου κάμποσων χιλιάδων ευρώ, που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο επ' ονόματι του Δήμου Πατρέων για τον καθαρισμό χειμάρων, ούτε λέξη, μήτε λαλιά δεν ακούστηκε στην αίθουσα).

7.Παλεύουμε για να ανατραπεί το νομοθετικό μνημονιακό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Γνωρίζουμε ότι αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο στόχων για να καρποφορήσει απαιτεί σύγκρουση και  ανατροπή με την  αντιλαϊκή πολίτικη  σε  κεντρικό επίπεδο.
Απαιτεί λαϊκές δυνάμεις στην πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα ,  αγώνα για αλλαγή εξουσίας. Δρόμος δύσκολος άλλα και ο ρεαλιστικά ελπιδοφόρος για να οργανώσουμε την ζωή του λαού μας στο ύψος  και των ονείρων μας  αλλά και των δυνατοτήτων της εποχής και του τόπου μας».

Επίσης σρ\την εισήγηση ανεφέρεται:

«Διατηρούμε και δεν αυξάνουμε τους υπάρχοντες συντελεστές. Όχι μόνο παραμένουν οι κατηγορίες που είχαμε εντάξει το 2017 για μειώσεις και απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη, αλλά αντίθετα για το 2018 τις διευρύνουμε. 

Συγκεκριμένα  προτείνουμε  την μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Διεκδικούμε παράλληλα από την κυβέρνηση το ποσό που προκύπτει από τη μείωση να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εντάσσουμε επίσης στον συντελεστή του 0,90 τους πολιτιστικούς – εκπολιτιστικούς συλλόγους.

Μειώνουμε τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων σε όλο τον αιγιαλό από 20 – 22 € που ήταν ανά τ.μ. ετησίως σε 5€ ανα τ.μ..

Μειώνουμε τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων κατά 10%.

Μειώνουμε τα Τέλη Κατάληψης Κ.Χ. στα περίπτερα κατά 50%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: