ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Μείωση 10% δημοτικά τέλη Πατρέων ζητά η αντιπολίτευση

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (δεξιά) με τον Γραμματέα του Δήμου Πατρέων Ηλία Γρηγόρη στις 16-9-2015, σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Γεωργίου Πάτρας.



Σήμερα παρόλες τις απαλλαγές και την μείωση που είχαμε κατά 10% σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση, που  περνούν τα 22 εκατομμύρια ευρώ, τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος
Η δημοτική αρχή Πατρέων τελικά αποφάσισε μειωμένα τέλη για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αλλά και σε καταστηματάρχες εστίασης, παραλιακών καταστημάτων, που επλήγησαν οικονομικά λόγω των μεδουσών το καλοκαίρι.
Πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας κατέληξαν σε κοινή πρόταση για το θέμα του καθορισμού των τελών για τον Δήμο Πατρέων, ύστερα από τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που προηγήθηκε στην συνεδρίαση. 
Με δεδομένα τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία παρουσιάσθηκαν, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, και τα βεβαιώνουν εισπράξεις του Δήμου Πατρέων σημαντικά αυξημένες (τουλάχιστον κατά 4 εκ. ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ), οι πέντε δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρότειναν την άμεση πρόσληψη προσωπικού με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη και την μείωση 10% των δημοτικών τελών ή αντίστοιχη αύξηση των απαλλαγών στις ευπαθείς ομάδες.
 
«Δεν την κάναμε την πρόταση απλώς, γιατί είμαστε στην αντιπολίτευση ή αυτό, που έκανε ο κ. Πελετίδης τόσα χρόνια που ζητούσε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη ως πάγια θέση, που είχε. Το κάνουμε, γιατί παρόλο που τα δημοτικά τέλη την προηγούμενη περίοδο είχαν κάνει μεγάλη βουτιά εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής  που είχε να κάνει με την ΔΕΗ, και με το σοκ της μνημονιακής υποχρέωσης , είχαμε και το φόρτο του ΕΝΦΙΑ στην ΔΕΗ, και τα έσοδα του Δήμου Πατρέων, τότε έπεσαν στα 16 εκατομμύρια ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, σήμερα παρόλες τις απαλλαγές και την μείωση που είχαμε κατά 10% σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση, που  περνούν τα 22 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
 
Ακόμη οι συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρότειναν την σωστή αποτύπωση (εξορθολογισμός-έλεγχος) των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών, με αντίστοιχη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου. Με βάση τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής σε περιοχές στις οποίες έχει διατυπωθεί πρόβλημα. Τέλος, ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των εν ισχύ κανονισμών-κανονιστικών διατάξεων με αναφορά στην αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Όλες τις παραπάνω προτάσεις, οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Νέα Πόλη», «Τώρα για την Πάτρα», «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», «Πάτρα η δική μας πόλη» μαζί με την παράταξη «Κοινοτικόν» τις ψήφισαν, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και από πλευράς της δημοτικής αρχής της πόλης.
 
«Να γίνουν περισσότερες προσλήψεις στους τομείς της ανταποδοτικότητας , καθότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και οι προσλήψεις σε άλλες υπηρεσίες και τομείς απαγορεύονται, όμως στις ανταποδοτικού χαρακτήρα επιτρέπονται, σύμφωνα με τον νόμο. Η πρόταση όμως δεν έγινε αποδεκτή… Μπορούμε να διευρύνουμε και άλλο τον ορίζοντα της ανακούφισης του λαού, μιας και επικαλούμεθα τα λαϊκά συμφέροντα» επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
 
Τελικά μειωμένα κατά 50% θα είναι τα δημοτικά τέλη του 2018 για όσους έχουν ενταχθεί  στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ένταξη στον συντελεστή του 0,90 τους πολιτιστικούς-εκπολιτιστικούς συλλόγους, μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων σε όλο τον αιγιαλό από 20-22 τμ, που ήταν ετησίως σε 5 ευρώ ανά τμ και έτσι δόθηκε μια ανάσα στους καταστηματάρχες των παραλιακών περιοχών, οι οποίοι ζημιώθηκαν οικονομικά το καλοκαίρι από την επέλαση των μεδουσών. Επίσης αποφασίστηκε μείωση κατά 10% των τελών των τραπεζοκαθισμάτων και κατά 50% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στα περίπτερα.
 
Εν τω μεταξύ τα έργα που θα γίνουν στην Πάτρα μέσα στο 2018 παρουσιάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, με την προτεραιότητα να δίνεται σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, διαχείριση απορριμμάτων και οδοποιία.
 
«Το πράσινο ταμείο κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει να πάρει έναν άλλο χαρακτήρα κι έναν άλλο προσανατολισμό. Θα πρέπει πρωτίστως να οδεύει στην πολεοδομική ανασυγκρότηση και την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού μιας πόλεως κι όχι να φτιάχνουμε "στολίδια" και πλατειούλες. Η δημοτική Αρχή αυτή και η κυβέρνηση είναι στον ίδιο προσανατολισμό αλλά και πάλι εδώ, αντιδρούμε, φωνάζουμε, αλλά δεν τα στέλνουμε. Εκεί είπα ότι το αυτοδιοικητικό μέτωπο πρέπει να αντισταθεί και να καθορίσει τον προσανατολισμό του πράσινου ταμείου και όχι να το καθορίζει η κυβέρνηση, οι δανειστές ή όποιος άλλος θέλει. Άμα χάνω το οικόπεδο που έχει το σχέδιο πόλης για πλατεία ή εάν δεν ανοίγω τον απαλλοτριωμένο δρόμο, τι να τα κάνω τα "στολίδια" και να φτιάξω ένα πεζοδρόμιο ή να στολίσω μια πλατεία;» σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: