ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η σίτιση να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία χωρίς ευθύνη μας



Ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων


Από την  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 28/11/2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων σύσκεψη –συζήτηση με θέμα : 

Επέκταση του προγράμματος ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ και σύσταση συγκρότηση και έργο των επιτροπών παραλαβής στις Σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα : Σχολικά γεύματα” Αριθ. Φ 14/ΦΜ181027/Δ1”

Στη συνάντηση συμμετείχαν:  Οι Σύλλογοι  Γονέων & κηδεμόνων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Αντιδημαρχία Παιδείας, ο  Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας.

Κατά τη συνάντηση –συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων όλων των εμπλεκομένων  φορέων και αποφασίστηκαν τα κάτωθι :

1.   Η  Κυβέρνηση να καταστήσει σαφές  ότι η παράδοση και ο ποιοτικός έλεγχος των γευμάτων αποτελούν ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  & Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο συνάπτει τις συμβάσεις παροχής των Σχολικών γευμάτων & σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αρμοδιότητα ή έργο των εκπαιδευτικών ή των γονέων.
2.   Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και η κατάλληλη υποδομή στα σχολεία ώστε να σιτίζονται ΟΛΑ τα παιδιά με όρους ασφάλειας και υγιεινής .
3.   Να συμπεριληφθεί στις επιλογές των δηλώσεων συμμετοχής και η δυνατότητα οι μαθητές να παίρνουν το φαγητό σπίτι τους κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο.

4.   Είναι πλέον  κοινώς αποδεκτό , επιτακτική ανάγκη , αλλά και πάγιο αίτημα του Γονεϊκού κινήματος  η σίτιση να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία , αλλά και να λάβει μόνιμο χαρακτήρα αγκαλιάζοντας ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ .

Αποφασίστηκε ομόφωνα :

Παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  την
       Δευτέρα 04/12/2017  και ώρα 13:30μμ και κατάθεση των προτάσεων μας .

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος
Φωτεινή Συριώτη –Κυπραίου

Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Παρασκευόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: