ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

6η ΥΠΕ: Κανένα θέμα με τις θεραπείες των καρκινοπαθών



Αυξήθηκε η χρηματοδότηση για τα φάρμακα των νοσοκομείων

 
Κανένα πρόβλημα στην ομαλή χορήγηση των ακριβών φαρμάκων που έχουν ανάγκη για τη θεραπεία τους οι καρκινοπαθείς ασθενείς δεν παρουσιάστηκε, υποστηρίζει η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 
 
Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μίλτος Ζαμπάρας, μετά τον σάλο που προέκυψε από την σχετική επιστολή του συλλόγου Άλμα Ζωής, γυναικών με καρκίνο του μαστού, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία καθώς τα νοσοκομεία της Πάτρας χρηματοδοτούνται κανονικά για την προμήθεια των φαρμάκων που εμφανίστηκαν να βρίσκονται σε έλλειψη. Ο κ. Ζαμπάρας είπε μεταξύ άλλων ότι και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας προμηθεύονται φάρμακα κανονικά, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός του φαρμάκου.
«Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που δημιουργήθηκε και άρχισε η ιστορία, είναι με το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου υπήρχε ένα θέμα με την έγκριση του προϋπολογισμού του και μέχρι να εγκριθεί, ένα άκρως γραφειοκρατικό θέμα, έγινε, για μια εβδομάδα, δανεισμός ακριβών φαρμάκων από το Ρίο. Αυτό έγινε για να μην διαταραχθεί η ομαλή χορήγηση ακριβών φαρμάκων προς του ασθενείς του Αγ. Ανδρέα. Δεν διακόπηκε όμως η εισαγωγή νέων ασθενών λόγω αυτής της δυσκολίας ούτε διακόπηκαν θεραπείες».

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 6η ΥΠΕ στο ΠΓΝΠ δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στην χρηματοδότηση του φαρμάκου. Ο κ. Ζαμπάρας διαβεβαίωσε ότι τα δύο νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας έχουν χρήματα να βγάλουν την χρονιά και μάλιστα την Τετάρτη βγήκε συγκεκριμένη απόφαση που αναφέρει αύξηση των πιστώσεων και για τα δύο νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΠΓΝΠ θα πάρει 4,2εκ. ευρώ για το φάρμακο μέχρι το τέλος της χρονιάς καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους και περίπου 3εκ. ευρώ για να καλύψει τις λοιπές ανάγκες που αφορούν υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια, τροφοδοσία, τις ΔΕΚΟ κ.α.. Ο Άγ. Ανδρέας με την ίδια απόφαση θα πάρει 1εκ. για τις λοιπές του ανάγκες και έχει πάρει ήδη εδώ και 10 ημέρες 1,7εκ. για τις ανάγκες τους μόνο για το φάρμακο.
«Οι προϋπολογισμοί του 2017 όπως κλείνουν φέτος είναι η μεγαλύτερη από το 2010 και μετά. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με μικρή αλλά σταδιακή αύξηση των προϋπολογισμών, φτάνοντας σήμερα στους υψηλότερους προϋπολογισμούς από το 2010 και μετά. Θα μου πείτε επαρκούν; Δεν επαρκούν. Δεν έχουν καμία σχέση με την περίοδο των παχιών αγελάδων αλλά δεν έχουν και καμία σχέση με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς του ΄11, του ΄12, του ΄13 και του ΄14. 
Όλα αυτά τα ποσά δίνονται σε μια περίοδο κρίσης. Γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και με προϋπολογισμούς και με ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε ο κ. Ζαμπάρα.
Σχολιάζοντας τώρα τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα η πρόεδρος του Ιατρικούς Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου ο κ. Ζαμπάρας έκανε λόγο για παρεμβάσεις που δεν είναι γόνιμες. «Από το Άλμα Ζωής πολύ καλά κάνουν να έχουν την εύλογη ανησυχία τους και να προκαλούν την πολιτική ηγεσία και όλους του φορείς να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν. Αλλά για την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου θα πω το εξής. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μπορεί να γίνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους όμως τα περισσότερα δεν είναι ούτε χρήσιμα ούτε γόνιμα». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: