ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζει την αγορά ομολόγων ο πρόεδρος της ΕΚΤ

Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχισθεί, ενώ ο Μ Ντράγκι διαμήνυσε τον Σεπτέμβριο ότι η ΕΚΤ πιθανότατα θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το μέλλον του προγράμματος αγορών ομολόγων.



Λαγκάρντ: Δεν

ζητάμε νέα μέτρα

ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  
Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι πολύ εντυπωσιακό, πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν, ενώ τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη.

Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχισθεί.

Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξήρε τη συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωζώνης, αν και -όπως είπε- δεν συμφωνούσαν πάντοτε. Κρατούσε την Ευρωζώνη εστιασμένη στις κρίσιμες στιγμές, τόνισε.

Συνεχίζει την αγορά ομολόγων ο Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ δεν έπληξαν την κερδοφορία των τραπεζών, όπως δήλωναν οι επικριτές του μέτρου, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Ντράγκι επανέλαβε,επίσης, ότι οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα συνεχισθούν μέχρι να δουν οι αξιωματούχοι της μία διατηρήσιμη βελτίωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα “πολύ μετά” το χρονικό σημείο που θα σταματήσει αυτή τις αγορές τίτλων.

“Σε μεγάλο βαθμό”,οι πολιτικές μας αρνητικών επιτοκίων ήταν επιτυχείς”, δήλωσε ο Ντράγκι στο Ινστιτούτο Πέτερσον (Peterson Institute for International Economics).”Δεν είδαμε τις στρεβλώσεις που προέβλεπαν κάποιοι. Δεν είδαμε την κερδοφορία των τραπεζών να μειώνεται, στην πραγματικότητα αυξάνεται”, πρόσθεσε.


Ο Ντράγκι διαμήνυσε τον Σεπτέμβριο ότι η ΕΚΤ πιθανότατα θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το μέλλον του προγράμματος αγορών ομολόγων μετά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 26 Οκτωβρίου.

(Με στοιχεία από το avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: