ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τσίπρας: Η μάχη για την επαναφορά ΣΣΕ αφορά όλους

Αχτσίογλου: Αποκατάσταση αντί της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων

Σε απόλυτη σύμπλευση για την αναγκαιότητα της άμεσης επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως ενός ζητήματος αρχής της ΕΕ, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη ως σύνολο, εμφανίστηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τζιάνι Πιτέλα, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτή η μάχη δεν είναι μάχη μόνο για την Ελλάδα, αλλά μάχη για την Ευρώπη, διότι κάποιοι θέλουν να ακυρώσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ως θεσμό, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από την Ευρώπη» και σημείωσε ότι «επομένως πρέπει να παλέψουμε μαζί για την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση του προγράμματος και πρέπει να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, διότι είναι ευρωπαϊκός θεσμός και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους θεσμούς έξω από την ΕΕ, να απαγορεύσουν τον σεβασμό στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα». «Είμαι απολύτως σε αυτή τη γραμμή», τόνισε.

Εφη Αχτσίογλου: Δράση για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους

«Σήμερα δεν συζητάμε απλώς για την ελληνική αγορά εργασίας. Σήμερα συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης. Για το αν δεχόμαστε μια χώρα να αποτελεί εξαίρεση από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Συζητάμε για το αν οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην αναδιανομή του πλούτου που παράγουν ή αντιθέτως η σημερινή Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι μια Ευρώπη για τους λίγους», δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου στην χθεσινή ομιλία της στην Φρανκφούρτη στην ημερίδα της IG Metall με τίτλο: «Αποκατάσταση αντί της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα».

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν δράση για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους. «Είναι φανερό», πρόσθεσε, «ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις βλέπουν στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων την Ελλάδα ως το νέο παράδειγμα που οφείλει να γενικευτεί. Με αυτή την έννοια, το τέλος της εργασιακής απορρύθμισης και η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας στην Ελλάδα θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης».

«Το μήνυμα της IG Metall είναι «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Wolfgang Lemb, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της IG Metall, υπογραμμίζοντας: «Χρειαζόμαστε αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η ανασυγκρότηση του εργατικού δικαίου θα βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων στην Ελλάδα. Η θέση της IG Metall είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη».

Ο Dr. Wolfgang Däubler, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στην εισήγησή του παρουσίασε αναλυτικά το πόρισμα της επιτροπής για τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, τονίζοντας: «υπάρχουν σήμερα φωνές που ζητούν κατάργηση του εργατικού δικαίου. Δεν μπορούμε να ζητάμε από ανθρώπους να ζήσουν με 500 ευρώ μισθό». 

Δήλωσε τέλος: «Πρέπει να ασκηθεί πολιτική πίεση από τα γερμανικά συνδικάτα προς την γερμανική κυβέρνηση γιατί η επίθεση στα εργασιακά στην Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή εξέλιξη που θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα και οφείλουμε να ασκήσουμε πίεση στο γερμανικό πολιτικό σύστημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: