ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν πατάτες μοιράσαν στους Θεσσαλονικιούς Δραμινοί παραγωγοί

Κατέβηκαν από το Νευροκόπι της Δράμας για να διαμαρτυρηθούν στην πόλη του Βενιζέλου.

Αψηφώντας το κρύο και το ψιλόβροχο, πατατοπαραγωγοί από τη Δράμα, έφτασαν νωρίς χθες το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 24η Agrotica, με στόχο να μοιράσουν περισσότερες από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου στους περαστικούς.
        Οι πατατοπαραγωγοί μοιράζουν 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών στους πολίτες, ενώ με με 300 εξάκιλες συσκευασίες θα εφοδιάσουν το κοινωνικό παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης.
Με την κίνησή τους αυτή διαμαρτύρονται για την πολύ χαμηλή τιμή, που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι, σχεδόν μισή τιμή του κόστους παραγωγής. Επιπλέον, καταγγέλλουν πως 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.
     Χαρακτηριστικές ήσαν οι ομολογίες συμπολιτών που επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας. Άνεργοι που έχουν φτάσει στο έσχατο όριο, οικογενειάρχες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα και στα διαρκώς ανατιμούμενα προϊόντα, γέροντες συνταξιούχοι που βλέπουν την σύνταξή τους συνεχώς να κουτσουρεύεται είναι το πλήθος που προσήλθε από το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση, στην πόλη όπου εκλέγεται βουλευτής ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος.
         Την ίδια ώρα στη Βουλή τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν τον Θεσσαλονικιό υπουργό να παρλάρει περί σωτηρίας της χώρας και καλούσε τους ανέργους και εξαθλιωμένους συμπολίτες του να αναλογιστούν τον κίνδυνο για την Ελλάδα που θα προκύψει εάν δεν συναισθανθούν ότι πρέπει να μείνουν πεινασμένοι και να αρκεστούν στα ψίχουλα του πενιχρού εισοδήματος, που εξασφαλίζουν, αλλά δεν φτάνει ούτε για μία αξιοπρεπή ζωή και καταλήγουν στις ευκαιρίες, που για τους παραγωγούς χωρικούς είναι τρόπος διαμαρτυρίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: