ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εξέφρασε την αλληλεγγύη των Γάλλων Πρασίνων προς τους Έλληνες

Το 2002 η Εβά Ζολί ανακηρύχθηκε «Ευρωπαία της Χρονιάς» από το περιοδικό Reader’s Digest.

«Η παρουσία μου εδώ, είναι μια μαρτυρία για την Ευρώπη, την οποία θέλουμε να οικοδομήσουμε μαζί με την Ελλάδα», είπε, η Εβά Ζολί


Την αλληλεγγύη των Γάλλων Πράσινων προς τον ελληνικό λαό μετέφερε, σήμερα στην Αθήνα, η γνωστή αγωνίστρια ενάντια στη διαφθορά και την οικονομική απάτη, σε διεθνές επίπεδο, Εβά Ζολί, ευρωβουλευτής και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές.
 «Η παρουσία μου εδώ, είναι μια μαρτυρία για την Ευρώπη, την οποία θέλουμε να οικοδομηθεί μαζί με την Ελλάδα», είπε, σύμφωνα με την www.kathimerini.gr, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κοιτάξει το μέλλον, να κάνει επενδύσεις για μια βιώσιμη κοινωνία και αειφόρο ανάπτυξη, με νέους ικανούς μηχανισμούς ενάντια στη διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η επικεφαλής των Γάλλων Πρασίνων στην ΕΕ τόνισε την ανάγκη κυβερνητικών αλλαγών στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε «να μπει τέλος στις υπερφιλελεύθερες δυνάμεις που κυβερνούν» και στα «ψεύτικα χαμόγελα των Μέρκελ και Σαρκοζί».
Οι νεοφιλελεύθερες οδοί, όπως εξήγησε, έχουν αποτύχει. Η Εβά Ζολί τόνισε την ανάγκη αλλαγής των κανόνων με πολιτικές αλληλεγγύης, που θα δίνουν τη δυνατότητα ισότιμου δανεισμού των χωρών, χωρίς διαφορετικά επιτόκια. Τάχθηκε υπέρ μιας Ευρώπης με κοινή δημοσιονομική πολιτική, δυνατότητα έκδοσης ευρωομολόγων και χρηματοδότηση της ανάπτυξης από ίδιους πόρους.
Κάλεσε την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ελλάδας, ως σύνορα της Ευρώπης, ώστε να μειωθούν άμεσα οι δαπάνες για την Άμυνα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει τέλος στις επαχθείς αμυντικές συμβάσεις της Ελλάδας με ευρωπαϊκές χώρες.
Τη μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και αντιμετώπισης της διαφθοράς, επισήμανε η κ. Ζολί, απευθύνοντας έκκληση στην Ελβετία να δώσει τις λίστες των Ελλήνων καταθετών, που διατηρούν λογαριασμούς ύψους 180 δισ. ευρώ.
Έκκληση, απηύθυνε επίσης και προς τους Έλληνες εισαγγελείς να αναλάβουν δράση γύρω από το μείζον ζήτημα της διαφθοράς, με έρευνες κατά του φαινομένου τού υπερβολικού πλουτισμού σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: