ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Διακρίθηκε ο Πατρινός λογοτέχνης Χρήστος Τσαντής

15-4-08, ο Αλ. Τσίπρας στον καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα, που πυρπολήθηκε από την Αστυνομία.

Βραβείο πανελλαδικού διαγωνισμού για το «Γράμμα σ’ ένα φίλο που έμεινε πίσω», που αναφέρεται στο μεταναστευτικό της Πάτρας

Την Κυριακή 12/2 στην κατάμεστη αίθουσα Τρίτση, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το 2011 (Π.Ε.Λ.).
   Η συμμετοχή σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου ξεπέρασε τις 1000, και όπως ανακοίνωσε στη εισηγητική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΠΕΛ κ. Νίκος Ταβουλάρης, τα έργα ήταν υψηλής ποιοτικής στάθμης.
   Ανάμεσα στους διακριθέντες βρέθηκε ο Πατρινός λογοτέχνης Χρήστος Τσαντής ο οποίος βραβεύτηκε με έπαινο για το διήγημα με τίτλο "ΓΡΑΜΜΑ Σ' ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ".
Το διήγημα του Χρήστου Τσαντή είχε στο κέντρο της προσοχής το μεταναστευτικό της Πάτρας και ειδικότερα από την ματιά ενός νεαρού κυνηγημένου Αφγανού, παρουσιάζοντας μέσα από ένα γράμμα του την οδύσσεια αυτών των ανθρώπων. Το διήγημα είναι υπό έκδοση από εκδοτικό οίκο της πόλης μας.  
Στην βράβευση παραβρέθηκαν προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ο πρέσβης της Κύπρου. Ανάμεσα στους βραβευθέντες εκτός από τον συμπολίτη μας βρέθηκαν πολλοί Έλληνες της διασποράς, από Σκωτία, Αγγλία, Ιταλία κλπ καθώς και πολλοί νέοι Κύπριοι Λογοτέχνες.
  Η εκδήλωση κράτησε περί τις δυόμιση ώρες και περιελάμβανε: χαιρετισμούς από τον Πρέσβη της Κύπρου και τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ανάλυση του διαγωνισμού και των κριτικών επιτροπών από τον πρόεδρο της Π.Ε.Λ. και την Ειδική Γραμματέα της Π.Ε.Λ. κ. Εύα Χαλκιαδάκη, εισηγήσεις των προέδρων των κριτικών επιτροπών, τελετή απονομής των βραβείων καθώς και απαγγελία αποσπασμάτων από ορισμένα έργα.

H Συντακτική Επιτροπή του Cineek magazine
  
Cineek.gr - πολιτικό & πολιτιστικό περιοδικό
Αναδείξτε το πολιτισμό της περιφέρειας, της γειτονιάς σας,  για ν’ ακουστεί και η άλλη όψη των πραγμάτων, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι μόνο στο κέντρο της Αθήνας.

Επικοινωνία:
Παναγιώτης Χιονίδης  (Αρχισυντάκτης) cineek@cineek.gr
με την Συντακτική Επιτροπή   editors@cineek.gr
για αποστολή άρθρων-ειδήσεων  info@cineek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: