ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Όχι στην ποινικοποίηση της ευπρεπούς πολιτικής κριτικής


Σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων τονίζει τα παρακάτω:
 
«Η Πρωτοβουλία Πάτρας έλαβε γνώση της αγωγής που υπέβαλλε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Αντώνης Σκιαθάς με την οποία εγκαλεί το δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Ρηγόπουλο για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής του.
 
Αφού μελετήσαμε το περιεχόμενο της αγωγής και χωρίς να είμαστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να κρίνουμε τη νομική διάσταση του θέματος, καταθέτουμε τα εξής, πάντα με γνώμονα ότι αντιμετωπίζουμε τα πολιτικά θέματα δίχως ίχνος εμπάθειας, ούτε όμως και οποιασδήποτε προσωπικής συμπάθειας:
 
1) Τα δημόσια πρόσωπα, αιρετά ή μη, οφείλουν να δέχονται τη δημόσια κριτική, όσο σκληρή και αν είναι, αυτή δε η κριτική να μην αποτελεί επ’ ουδενί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.
2) Η άσκηση δημοσιογραφίας δεν μπορεί, εν ονόματι της ανεξαρτησίας του λόγου, να αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την εκτόξευση κατάφωρα βωμολοχικών χαρακτηρισμών ή την απόδοση φανταστικών ενεργειών σε κάποιο πρόσωπο.
 
Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, η δημοσιογραφική κριτική του κ. Ρηγόπουλου δεν θεωρούμε ότι εμπίπτει στην προαναφερθείσα κατηγορία ούτε προφανώς αποτελεί «καθημερινή συκοφαντική ενασχόληση», όπως ισχυρίζεται ο εγκαλών κ. Σκιαθάς.
 
Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με την πρακτική της ποινικοποίησης της ευπρεπούς πολιτικής κριτικής, προτείνουμε δε στον κ. Σκιαθά να αποσύρει την αγωγή που έχει υποβάλλει και να εκθέσει δημόσια τις θέσεις του στα δημοσιεύματα που θεωρεί ότι βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή του».


Δεν υπάρχουν σχόλια: