ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ογκώδης, παρά την βροχή, πορεία των εργατικών σωματείων της Πάτρας

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ.

Ραντεβού για αύριο στις 5.30΄στην Πλ. Γεωργίου εδόθη από τους διαδηλωτές


Δεύτερη μέρα διαδηλώσεων στην Πάτρα, κατά του σχεδιαζόμενου εγκλήματος από το υπό αποσύνθεση Μνημονιακό κυβερνητικό σύστημα. Υπό βροχή και τσουχτερό κρύο εκατοντάδες Πατρινοί μέσα στην καρδιά του Φεβρουαρίου, του πιο ψυχρού μήνα του ελληνικού έτους, βγήκαν στους δρόμους.
Από τις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Τσαμαδού, όπου και η αποκεντρωμένη Περιφερειακή  Διοίκηση, της οποίας το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από χθες το πρωί και με συγκροτημένη πορεία  πορεύτηκαν στην οδό Κορίνθου, κατόπιν στην οδό Κολοκοτρώνη και στην συνέχεια επί της οδού Μαιζώνος, Τσαμαδού και τερμάτισαν στο σημείο εκκίνησης.
Στην πορεία συμμετείχαν εργατικά σωματεία, πολιτικές κινήσεις, η συνέλευση της Πλατείας, το πανό της οποίας ηγήθηκε και από τα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ με το πανό του και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η πορεία των σωματείων κινήθηκε ειρηνικά, με συνθήματα κατά του Μνημονίου  και με κυρίαρχο αίτημα την παραίτηση της συγκυβέρνησης, προκειμένου ο τόπος να  οδηγηθεί σε εκλογές.
Ωστόσο στην ουρά της πορείας και σε κάποια απόσταση από το τέλος της ακολούθησαν ομάδες αυτόνομων, άτομα των οποίων προκάλεσαν φθορά στα μηχανήματα και τις τηλεοπτικές κάμερες  τεσσάρων τραπεζών. Όταν μάλιστα στην συμβολή της Μαιζώνος με την Αγ. Νικολάου μερικά άτομα του μπλοκ αυτού επιχείρησαν να θραύσουν υαλοπίνακες του πολυκαταστήματος Ζάρα, η διμοιρία ΜΑΤ που  τους ακολουθούσε από την στιγμή που επετέθησαν στις τράπεζες Αττικής και Εθνικής, στην πλ. Γεωργίου, έριξε χημικά, που όμως επηρέασαν και τα προπορευόμενα σε απόσταση 40 μέτρων τμήματα της ειρηνικής πορείας.
Μετά από αυτό η πορεία άλλαξε κατεύθυνση έπιασε της  πλ. Γεωργίου το κάτω μέρος, όπου παρέμεινε για λίγα λεπτά, ώσπου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χημικά. Στην συνέχεια τμήμα των διαδηλωτών πορεύτηκε πάλι προς την Περιφέρεια Δ.Ε., ενώ τους ακολουθούσαν οι αυτόνομοι, που πάλι προκάλεσαν φθορά στην Εμπορική και μία ακόμη τράπεζα.
Το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα  των διαδηλωτών πορεύτηκε χωριστά, με τα πανό των σωματείων, των κινήσεων και της  νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξουν στην οδό Κορίνθου όπου και η κατάληψη της Περιφέρειας Δ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: