ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Υποσιτισμός μαθητών και στα σχολεία της Πάτρας, η ξεχασμένη μάστιγα!

Παιδί της Κατοχής του 1942.

Ο Δήμαρχος φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο,
το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών

Το θέμα της διατροφής των παιδιών των δημοτικών σχολείων που λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των οικονομικών των οικογενειών τους υποσιτίζονται, συζήτησε  ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς με μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγίας Βαρβάρας που τον επισκέφθηκαν  στο Δημαρχείο. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι η ξεχασμένη μάστιγα του υποσιτισμού επανέρχεται με ένταση και το πρόβλημα της σίτισης των μαθητών είναι ήδη πολύ έντονο όχι μόνο στα σχολεία της περιοχής τους αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία της Πάτρας, καθώς πολλά μικρά παιδιά υποσιτίζονται καθημερινά.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα με σοβαρές προεκτάσεις για την αντιμετώπιση του οποίου είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μάλιστα ο Γ. Δημαράς τόνισε ότι ήδη από το Δήμο έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για το θέμα και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από την αντιμισθία του και την αντιμισθία συνεργατών του  από 1-1-2011 έως σήμερα, με σκοπό την ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, σχεδιάζεται να διατεθεί άμεσα  στις δύο Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων να εξασφαλιστεί το πρωινό κουλούρι ή η πρωινή τυρόπιτα για τους μαθητές  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.  
Και τούτο γιατί με την εξαθλίωση που επιβάλει η Μνημονιακή πολιτική αυτών που παριστάνουν την εθνικά ανεξάρτητη κυβέρνηση, δεν είναι μακρυά οι στιγμές που θα δούμε εικόνες κατοχικών παιδιών, σαν αυτή δίπλα που βλέπετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: