ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ. Σημειώθηκε χθες ο πρώτος νεκρός στους άστεγους της Πάτρας

Το πρόβλημα των αστέγων είναι μεγάλο. Γιαυτό και ο Δήμος Πατρέων άνοιξε το ΚΑΠΗ.Ο ΣΥΝ Αχαΐας προτείνει δημόσιους χώρους για την προσωρινή λύση του ζητήματος.

Έξω από την πόρτα του σύγχρονου νοσοκομείου Ρίου ξημέρωσε ξυλιασμένος και κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι όλο το βράδυ

 
Ντροπή. Ο πρώτος νεκρός λόγω του ψύχους της Πάτρας, από την στρατιά των αθλίων, σημειώθηκε χθες, έξω από την πύλη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, του νοσοκομείου Ρίου. Πρόκειται για ένα 75άρη άνδρα, άστεγο που κανείς δεν τον αναζήτησε. Η αθλιότητα της Μνημονιακής κατάντιας, πλέον είναι παρούσα και μάλιστα με έντονο τρόπο. Διανυκτέρευσε σε παγκάκι στο πάρκιν του Νοσοκομείου Ρίου, ο άτυχος  άνδρας, σκεπασμένος με κουβέρτες  που  του έδωσε το προσωπικό την προηγούμενη ημέρα που επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Τον εξέτασαν και δεν του βρήκαν κάτι. Δεν έφυγε, αλλά παρέμεινε γυροφέροντας στους χώρους του νοσοκομείου. Κάποια στιγμή φαίνεται βγήκε έξω, ξάπλωσε στο παγκάκι, δεν του έδωσε σημασία κανείς και το πρωί τον βρήκαν ξυλιασμένο.
Ωστόσο από την πλευρά του Δήμου Πατρέων έχει ανακοινωθεί ότι παραμένουν ανοικτές οι αίθουσες του ΚΑΠΗ Προσφυγικών, για να δεχθούν όλους τους αστέγους. Επίσης έχουν κληθεί οι πολίτες να συμβάλλουν ειδοποιώντας τον Δήμο, για όποιον άστεγοι κρίνουν ότι θέλει προστασία από το ψύχος.  Τα τηλέφωνα, του Κοινωνικού Οργανισμού, που προΐσταται ο αντιδήμαρχος Χάρης Μασσαράς, είναι 6974.477.683 το προσωπικό του και 2610390.963 του ΚΑΠΗ.
Διευκρινίζεται ότι το ΚΑΠΗ, δυστυχώς, δεν έλαβε καμία ειδοποίηση για το περιστατικό.

ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΧΑΪΑΣ

Η  Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  Πάτρας για την περίθαλψη των αστέγων της πόλης,  χωρίς διακρίσεις χρώματος,  φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας.
Είναι ανάγκη όμως η απόφαση αυτή, να υποστηριχτεί με την κατάλληλη υποδομή, έτσι ώστε να μην παραμείνει στο επίπεδο των καλών προθέσεων. Χρειάζεται ο Δήμος, αλλά και η Περιφέρεια,  σε συνεργασία με κινήσεις εθελοντικής πρωτοβουλίας που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας,  να βρει και να προετοιμάσει κατάλληλους χώρους ικανούς να στεγάσουν τον απαιτούμενο αριθμό συνανθρώπων μας.
Τέτοιοι  χώροι  θα μπορούσαν να είναι οι στεγασμένοι χώροι  του «Τόφαλου» και  του «Παμπελοποννησιακού» σταδίου. Είναι μια καλή ευκαιρία οι τοπικές  Αρχές να δείξουν έμπρακτα,  όχι μόνο την κοινωνική τους ευαισθησία , αλλά και την καλή συνεργασία τους με τις κινήσεις εθελοντικής δράσης πολιτικά ενεργών συμπολιτών μας.
Καμιά καθυστέρηση δεν είναι δικαιολογημένη. Πάτρα, 8-2-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: