ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μαζικό το "όχι" του λαού της Πάτρας στο νέο πιο σκληρό Μνημόνιο

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κτίρια της Περιφέρειας και του ΙΚΑ και  διαδηλώνουν στους δρόμους της πόλης έως την Κυριακή


Με καταλήψεις στα γραφεία του περιφερειάρχη Αποστολόπουλου, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, αλλά και στο κτίριο του ΙΚΑ επί της Κανάρη συνεχίστηκαν  σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, στους δρόμους της Πάτρας, οι διαδηλώσεις χιλιάδων εργαζομένων στην Πάτρα, με ιδιαίτερο πάθος και μαζικότητα, κατά των νέων σκληρών και βάρβαρων μέτρων που περιέχονται στο πακέτο του Β΄ Μνημονίου, με το οποίο συνοδεύεται το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και η παροχή δανείου-μαμούθ από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας μας.
Στο μεταξύ νέοι τριγμοί τα συγκυβερνούντα κόμματα αναγκάζουν τους ηγέτες τους να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους. Ιδιαίτερα αυτά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, έναντι του ΠΑΣΟΚ. Ο μεν Σαμαράς έχει επιδωθεί σε σκυλοκαυγά για τις περικοπές συντάξεων και επικουρικών, ο δε Καρατζαφέρης δυστροπεί για την απροκάλυπτει συμπεριφορά των εκπροσώπων της Τρόικας Και φεύγει από την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα παραμένει. Αφήνει τους βουλευτές τους στην κυβέρνηση, αλλά άμα δεν τους θέλει ο Παπαδήμος θα τους πάρει πίσω. Κοινώς καραγκιοζιλίκια.
Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και δύο πορείες: Μία στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ, μία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης από τις δυνάμεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και μία από τους αναρχικούς, που ξεκίνησαν από το χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Κορίνθου.
 
Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκινώντας από την πλ. Εθν. Αντίστασης, κατευθύνθηκε στην Ρ. Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος κι εκεί οι εργαζόμενοι φώναξαν ενωτικά  συνθήματα, εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι, λαός ενωμένος ποτέ νικημένος, προς τους συγκεντρωθέντες του ΠΑΜΕ στην πλ. Γεωργίου. Συνέχισαν προς Μαιζώνος και στην οδό Τσαμαδού ανέβηκαν προς την Κορίνθου όπου και κατέλαβαν το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που στεγάζονται στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Τσαμαδού.
Έστησαν μικροφωνική για τις ανάγκες της κατάληψης και θα ακολουθήσει νέα διαδήλωση αύριο, από τις 10 η ώρα το πρωί, με εκκίνηση μπροστά από το κτίριο που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές
Ο όγκος της πορείας ήταν πρωτοφανής για τις καιρικές συνθήκες – είχε χιονιά και ψιλόβροχο – αλλά παρά αυτά η οδός Κορίνθου κατεκλύσθη από το πλήθος.
Από εκεί άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι.
Οι  συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας, της κυβέρνησης Παπαδήμου και της Τρόικας, αλλά και άλλα, ευρύτερου αγωνιστικού περιεχομένου, όπως "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73", "Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι" κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: