ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πέρασε στη Βουλή με 199 ψήφους, ακυρώθηκε στη συνείδηση του λαού

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Διαγραφές βουλευτών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Κυριακοπούλου, Τριανταφυλλόπουλος ανένηψαν και τέθηκαν εκτός κόμματος, με αναπνευστικά διακομίστηκαν Γλέζος-Θεοδωράκης


Με μόνον 199 ψήφους πέρασε το Μνημόνιο Β΄ χθες αργά την νύχτα από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , συν του ΛΑΟΣ που υπέστη κυριολεκτική διχοτόμηση. Συγκέντρωσε 74 όχι και άλλα 5 παρών. Ωστόσο δεν βγήκαν αλώβητα από την διαδικασία περαίωσης του συνταγματικού πραξικοπήματος τα κόμματα του δικομματισμού. Ακόμη λιγότερες ψήφους συγκέντρωσε το άρθρο για τα εργασιακά που πέρασε με 190.
Είκοσι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τέθησαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανάμεσά τους Β. Παπανδρέου, Χ. Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη, εννέα ακόμη που καταψήφισαν τα εργασιακά καλούνται σε απολογία από τον «στρατοδίκη» Βενιζέλο. Από τους Αχαιούς καταψήφισαν Μαρία Κυριακοπούλου και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος που τέθηκαν εκτός, ενώ έδωσαν ψήφο οι Θαν. Παπαδόπουλος και ο υφυπουργός Σπηλιόπουλος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Κυριακοπούλου και Τριανταφυλλόπουλος μόλις πριν λίγες ημέρες είχαν προσυπογράψει το κείμενο των «35» βουλευτών ΠΑΣΟΚ που τάσσονταν υπέρ του Μνημονίου Β΄. Χθες αργά το βράδυ ανένηψαν!
Από την ΝΔ 21 καταψήφισαν και οδηγούνται στην έξοδο. Από το  ΛΑΟΣ δύο, ήτοι Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης  τέθηκαν εκτός κόμματος από τον Καρατζαφέρη, καθώς ψήφισαν υπέρ για να μην χάσουν το υπουργιλίκι.
Κι ενώ η διαδικασία περαίωσης συνεχίζονταν στη Βουλή επικουρούμενη από τα εκβιαστικά διλήμματα που έβαζαν οι συνεταίροι, με κορυφαίο αυτό του Βενιζέλου, που σε ρόλο αλήστου Μνήμης Κουτσόγιωργα, έβγαζε αφρούς και φωτιές από τα αυτιά και το στόμα του βρίζοντας τον Παν. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή του παρατήρησε ότι η διαδικασία του κατεπείγοντος συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα, έξω από τη Βουλή οι κατευθυνόμενοι προβοκάτορες και το προστατευόμενο παρακράτος των εμπρηστών δημιουργούσε μπάχαλο για να διαλύσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της χώρας και την ανοικτή προδοσία που συντελέσθηκε και για να σπιλώσει   την ειρηνική διαμαρτυρία.
Από νωρίς το πρωί είχαν περιέλθει στα δημοσιογραφικά γραφεία πληροφορίες ότι επίκειται χτύπημα των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές
Το κέντρο της Αθήνας πνίγηκε στα χημικά και ειδικά στο άνω μέρος της πλ. Συντάγματος, ενώ στο κάτω που ήσαν οι προβοκάτορες η αστυνομία αδιαφορούσε. Με αναπνευστικά προβλήματα κινδύνεψαν η δόξα της Εθν. Αντίστασης Μαν. Γλέζος και ο κορυφαίος συνθέτης Μ. Θεοδωράκης. Το Μνημόνιο Β΄ πέρασε στη Βουλή, ακυρώθηκε από το λαό στο πεζοδρόμιο και στους δρόμους. Από σήμερα δρομολογούντα εξελίξεις απρόβλεπτες στο εσωτερικό των δύο κομμάτων με δεδομένο πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την δεδηλωμένη!
Στην Πάτρα είχαμε δύο απίστευτου όγκου πορείες και διαδηλώσεις μέχρι τις 11 το βράδυ από τα εργατικά σωματεία και την συνέλευση της πλατείας που κατέληξαν στην πλ. Γεωργίου και από το ΚΚΕ που τερμάτισε στην πλ. Τριών Συμμάχων.
Αργά την νύχτα οι αυτόνομοι που είχαν συγκεντρωθεί στον Έσπερο έκαναν έξοδο και ακολούθησε το χιλιοπεγμένο παιχνίδι «Κλέφτες κι Αστυνόμοι» προς τέρψιν των περίεργων.

Στιγμιότυπα αργά το βράδυ από την πλ. Γεωργίου Πάτρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: