ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΡΑΠ: Χαιρετίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών



«Ξεπέρασε και διεμβόλισε τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Δημιούργησε νέες δυνατότητες για την ενότητα των Βαλκανικών λαών»

«Οι ηγεσίες των  δύο λαών γύρισαν την πλάτη στον σωβινισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον ανιστόρητο  μεγαλοϊδεατισμό  αλλά και σε κάθε είδους πολεμοκάπηλες αλυτρωτικές φαντασιώσεις  αποκαθιστώντας έτσι πάνω σε αυτές τις αρχές και την εθνική τους ταυτότητα  ως σύγχρονα έθνη κράτη» τονίζει ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη.


Και υπενθυμίζει:
«Η συμφωνία των Πρεσπών  ξεπέρασε και διεμβόλισε τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Δημιούργησε νέες δυνατότητες για την ενότητα των Βαλκανικών λαών και του ρόλου τους σε προοδευτικές, δημοκρατικές, ειρηνικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στο κόσμο».

Κι ακόμη καταλήγει:
«Με αυτό το πνεύμα χαιρετίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών σαν ένα από τους σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας αλλά και της ιστορίας των Βαλκανικών λαών».

Σε αυτή αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

Το Μακεδονικό ζήτημα με το περιεχόμενο που πήρε τα τελευταία 27χρόνια έχει τις αιτίες του κυρίως στην ανατροπή των ιστορικών αποτελεσμάτων του Α΄ και  Β΄ παγκόσμιου πολέμου και του διεθνούς δικαίου που οικοδομήθηκε  πάνω σε αυτά, αλλά και ακόμη πιο πίσω σε όλα τα γεγονότα που κωδικοποιήθηκαν από την ιστορία ως «Ανατολικό ζήτημα».

Αυτό το γεωπολιτικό χώρο από τα Βαλκάνια ως τη Συρία, οι συγκρούσεις για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ηγεμονία έχουν μετατρέψει  σε παγκόσμιο σφαγείο ανελέητης προσφυγιάς και εξαθλίωσης  υλικής και ηθικής της έννοιας του ανθρώπινου είδους.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες της πιο επικίνδυνης παγκόσμιας ρευστότητας και μεταβατικής φάσης ολοκλήρου του κόσμου, οι ηγεσίες των δύο λαών με σημαντικούς κοινούς αγώνες  ενάντια στην οθωμανική φεουδαρχία-αυτοκρατορία αλλά και τη λαίλαπα του ναζισμού άνοιξαν παράθυρο ελπίδας ειρηνικής, δημοκρατικής, προοδευτικής.

Η συμφωνία των Πρεσπών   στηρίχτηκε στη διεθνή συνθήκη του Βουκουρεστίου και φυσικά οι διεθνείς συνθήκες αλλάζουν μόνο με πόλεμο και όχι με κραυγές του νέου τύπου εθνικοφροσύνης.

Οι ηγεσίες των  δύο λαών γύρισαν την πλάτη στον σωβινισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον ανιστόρητο  μεγαλοϊδεατισμό  αλλά και σε κάθε είδους πολεμοκάπηλες αλυτρωτικές φαντασιώσεις  αποκαθιστώντας έτσι πάνω σε αυτές τις αρχές και την εθνική τους ταυτότητα  ως σύγχρονα έθνη κράτη.
Η συμφωνία των Πρεσπών  αναδύθηκε βέβαια μέσα στη σκληρή περιδίνηση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αλλά δεν ήταν και πρέπει να μην καταλήξει ουρά τους, όπως με λύσσα επιδιώκουν οι δυνάμεις του φασισμού και του ακραίου εθνικισμού και στις δύο χώρες.

Η συμφωνία των Πρεσπών  ξεπέρασε και διεμβόλισε τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Δημιούργησε νέες δυνατότητες για την ενότητα των Βαλκανικών λαών και του ρόλου τους σε προοδευτικές, δημοκρατικές, ειρηνικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στο κόσμο.

Με αυτό το πνεύμα χαιρετίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών σαν ένα από τους σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας αλλά και της ιστορίας των Βαλκανικών λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: