ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Πάρτο Αλλιώς


Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        ----Μπορεί να τα χαλάσαμε με τον Μόσχοβο 
·        Είμαστε  όμως καλά με τον Μοσχοβισί
·        Και ίσως να είναι καλύτερα έτσι
·        Γιατί από  τον Μοσχοβισί  κάτι προσδοκάς

·        Από τον Μοσχοπούτιν τι περιμένεις.
·        Έχει λοιπόν σημασία που …ιβανεις τον καθένα
·        ---Ο Ζάεφ σκέφτεται να κάνει εκλογές
·        Τώρα που παπάδες και διαόλοι αποκαλύφθηκαν…
·        Είναι ο  πρέ(σ)πων… τρόπος…
·        ---Οι Νένα Βενετσάνου, Λένα Αλκαίου και Κυριάκος Κατζουράκης, τονίζουν ότι δεν συναίνεσαν στο να υπάρξει το όνομα τους στο κείμενο στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών από διανοούμενους, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς και ζητούν να αφαιρεθεί άμεσα το όνομα τους από τη λίστα. Ο Άγγελος Μανταδάκης της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών υπέρ της συμφωνίας, ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε πως τα ονόματα τους περιλήφθηκαν εκ παραδρομής.
·        …μανταράκης…
·        --- τ΄ αδέρφια Τσίπρα μήνυσαν τους -όπως λένε-  συκοφάντες τους
·        Σιγά μην ενοχλήθηκαν, οι συκοφάντες
·        Έτσι και αλλιώς έχουν «κατασκηνώσει»  στα δικαστήρια…
·        Καλά τι …πίνουν αυτοί οι τύποι και δεν μας δίνουν;…
·        Το παπόρι απ΄ την Περσία…
·        ---Συζητούνται : Μείωση των φορολογικών συντελεστών, από το 22% στο 20%,  για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και το κόστος του υπολογίζεται περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
·        Κλιμακωτή μείωση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης και, ενδεχομένως, και η πλήρης κατάργησή της για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ. Μια τέτοια ρύθμιση θα είχε δημοσιονομική επιβάρυνση κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.
·        Κλιμακωτή, μείωση του ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την αξία των ακινήτων και, πιθανώς, πλήρη κατάργησή του για τις πολύ μικρές περιουσίες.
·        Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ – ένα μέτρο, που θα επέφερε μεν συνολική ελάφρυνση σε όλα τα εισοδηματικά κλιμάκια καθώς αφορά έμμεση φορολογία
·        Πρώτον ρωτήσατε τον Κυριάκο; Δεύτερον ρωτήσατε τον… Σολτς; αν και αυτός θα κάνει ότι του πει ο Κυριάκος…
·        ---Λήστεψαν τον Σταμάτη Σπανουδάκη , χρυσαφικά και 200.000 ευρω.
·        Σταμάτηηηηηη  στην Τράπεζα λεβέντη μου , αλλά αυτά παθαίνει όποιος ακούει   τον …Κούλη  και τις κινδυνολογίες του…
·        ---Ο μύκητας Yarsagumba,  αναπτύσσεται  μόνο στα Ιμαλάια, είναι πιο πολύτιμος από τον χρυσό- και κάθε άνοιξη είναι πολλοί αυτοί που ανεβαίνουν , σε αναζήτηση του  «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων», σε υψόμετρα άνω των 3.000 μέτρων.
·        Άμα ανέβεις στα 3.000 μέτρα γι΄ αυτό  είσαι πιο κοντά στο Θεό παρά στο τεκνό…
·        ---Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα παραπέμπεται για  ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τραπεζικό λογαριασμό 380.000 ευρώ.
·        «Θεία» δωρεά…
·        ---Από τις 21 Αυγούστου και μετά  όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και  Συριζα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.
·        Πρώτη φορά αριστερά…
·        ---Επανακυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα «Μακεδονία»
·        Και οσονούπω «Severna Makedonija»…
·        ---The Times:Η Τερέζα Μέι απείλησε τους αντάρτες στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι εάν κατέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit εξαιτίας της εναντίωσής τους στις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ.
·         «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα»....
·        --- Eurostat: Το χάσμα Ελλάδας και Ε.Ε.:  το 2010 το ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα που βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ήταν 27,7% –κοντά σ το 23,8% της Ε.Ε.–, το 2016 το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είχε εκτοξευτεί στο 35,6%, ενώ στην Ε.Ε. είχε υποχωρήσει ελαφρώς, σε 23,5% και στην Ευρωζώνη σε 23,1%.
·        Ναι , άλλα είμαστε  στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης…
·        ---Σταύρος Θεοδωράκης: «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι για να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο»,
·        Με τέτοια αναβροχιά δεν βλέπω προκοπή. Μα κατακαλόκαιρο;…
·        ---Διέλυσε την Τουρκία η εθνική πόλο ανδρών, νικώντας με 27-1
·        Είναι βέβαιο ότι η Ντόρα διαφωνεί διότι αυτό παρεμποδίζει την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων ομήρων…
·        ---Τραμπ: «Νομίζω ότι ο Μπρέναν είναι πολύ κακός τύπος (...) αν δείτε έγιναν πολλά (άσχημα) πράγματα επί των ημερών του. Νομίζω ότι είναι πολύ κακός άνθρωπος»,, αναφερόμενος στον πρώην διευθυντή της CIA επί Μπαράκ Ομπάμα.
·        Όσο τον …σπρώχνουν στο ..κλουβί αγριεύει…
·        ---Oργανώσεις της αριστεράςQ «Η απαράδεκτη και προκλητική πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη για παράδοση στο τουρκικό αντιδραστικό καθεστώς των εννέα Τούρκων και Κούρδων αντιφασιστών, δημοκρατών και κομμουνιστών που είναι φυλακισμένοι με αστήρικτες κατηγορίες για ''τρομοκρατία'', επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».
·        Τώρα σύντροφοι της κάνατε τα μούτρα κρέας…
·        ---Η Γερμανία με 10.200 και η Γαλλία με 9.200  είναι τα δύο κράτη που καταγράφουν τις περισσότερες αυτοκτονίες το 2015, ακολουθούμενα από την Πολωνία 5.400, το Ηνωμένο Βασίλειο 4.700, την Ιταλία 4.000 και την Ισπανία 3600. Με 30 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, η Λιθουανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Ακολούθησαν η Σλοβενία 21, η Λεττονία και η Ουγγαρία από 19, το Βέλγιο και η Κροατία από 17 και η Εσθονία 16. Αντίθετα , τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας καταγράφηκαν στην Κύπρο 4 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, Ελλάδα 5, Ιταλία 6, Ισπανία και Μάλτα αμφότερες 8.
·        Χαλαρά και Νότια…
·        ---Σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται από το ότι ως στρατιωτικοί όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.
·        Το ότι η χώρα τους –Τουρκία- είναι εκτός δημοκρατικής πορείας τους περνά από το μυαλό;
·        --- «Διεθνής Διαφάνεια»:  βελτιωμένη κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς του 2017 ήταν η θέση της Ελλάδας. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς αφορούν τις αστυνομικές αρχές. Η έκθεση κάνει λόγο και για περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών. Στις συνολικά 201 τέτοιες περιπτώσεις από το 2009 μέχρι το 2017, οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν και για τον τομέα της δικαιοσύνης  246 από σύνολο 459.
·        Κάποιος να μας φυλάει από τους  (θεμα)τοφύλακες…



Δεν υπάρχουν σχόλια: