ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Μπορεί και υπουργός μετά τις δημοτικές εκλογές!


20-3-2010, σε εκδήλωση στην Αχάια Κλάους, όταν προτίμησε την παρέα με τον εκλεκτό βωμολόχο Γρ. Ψαριανό, ο πατρινός πολιτευτής Ν. Τσούκαλης, που τότε ήταν μαζί στο ίδιο κόμμα του ΣΥΝ ως βουλευτές του. Διευκρίνιση: Βωμολόχος, εκείνος που ενεδρεύει στον βωμό (για να κλέψει το σφάγιο); εκείνος που θα έκανε το οτιδήποτε, τιποτένιο ή γελοίο, για ένα γεύμα, χυδαίος ...



Αλλά, υπόψη ότι, στον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκκρεμεί η ανάδειξη επικεφαλής για το δημοτικό ψηφοδέλτιο Πατρέων


Με περγαμηνές σημαντικές αν όχι και παλίμψηστες ο πρώην Αχαιός βουλευτής στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης εγγράφει υποθήκες για την... ανάρρησή του στον υπουργικό θώκο, κάτι που δεν του... έκαψε κατά την βασιλεία του στην Τρικομματική.
Εσχάτως μαθαίνω ότι μεταξύ των ήδη ανακοινωθέντων γραμματέων και αναπληρωτών στους 28 Τομείς Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, στον Τομέα Δικαιοσύνης, γραμματέας τοποθετήθηκε ο αχαιός Νίκος Τσούκαλης, καταλαμβάνοντας ισχυρό έμπεδο.
Με εκκίνηση από τον αγωνιστικό χώρο της φοιτητικής ΚΝΕ, μεταπήδησή του στο ΚΚΕ Εσ., από κεί στον ΣΥΝ και στην ΕΑΡ και μετά εξάμηνο παραμονή του, μαζική μετακίνηση στον ΣΥΝαπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Στο μεσοδιάστημα μέχρι την επόμενη εγγραφή υποθήκης στο Ανανεωτικό Ρεύμα του ΣΥΝ προβληματισμός για την μελλοντική κατάσταση καθότι ήδη βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝ, το πρόβλημα ήταν να την αφήσει μόνη της την έδρα και να ακολοθ'ησει όπου τον πάνε τα βήματα της καρδιάς του, ή όχι; Προβληματισμος λοιπόν για την μοναξιά της έδρας, οπότε την παίρνει παραμάσχαλα και μετά από ώριμη σκέψη μετά του συντρόφου και φίλου Γρ. Ψαριανού... μετώκηση  στην ομόσπονδη νεοδημιουργηθείσα ΔΗΜΑΡ.
Ε, στην συνέχεια μία δρασκελιά ήταν για τον επόμενο χώρο. Συντελούσης και της αφάνισης της ΔΗΜΑΡ, καθώς και της γκρίνιας που ξέσπασε για το δέον γίγνεσθαι, τζουπ και βρέθηκε στη ΔΗΣΥ, όπου συνέπλευσε στα νερά του Ποταμιού, του κυρίου Σταύρου, εγκαταλείποντας τον κυρ Φώτη. Βεβαίως το Ποτάμι μετά την ξεραΐλα της κοίτης του και τον κίνδυνο κυριολεκτικής πολιτικής αποξήρανσής του την... έκανε με ελαφρά βηματάκια από το ΚΙΝΑΛ, αφού ακόμη διατηρεί τις βουλευτικές έδρες του, πολύτιμες για την παλιγγενεσία του χώρου, ενώ η ΔΗΜΑΡ άνευ βουλευτών και ο πρ. σύντρ. Νίκος Τσούκαλης άνευ έδρας -ενώ αντιθέτως γάτα ο Ψαριανός βολεύτηκε από τέτοια μέσω... ποταμού- παραμένει ΚΙΝΑΛ, μέσω ΔΗΜΑΡ, θυμίζοντας το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος, κατάλοιπο πολιτικού κλέους, όπου μέχρι προσφάτως το χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ δι' ιδίαν χρήσιν, όποτε παρίστατο ανάγκη!    
Κι ωστόσο για τον Ν. Τσούκαλη δεν εξέλειπε πάσα ελπίς. Δόξης λαμπράς προβάλλει το δημοτικό πεδίο στην Πάτρα.
 
Στις 28 Φεβρουαρίου 2018, το Istologio G. Mosxou, υπό τον τίτλο «Ο πολιτευτής που έσταξε χολή για τον σύντροφό του!» έγραφε τα παρακάτω: 
 

Αυστηρό μήνυμα για την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη από τον πολιτευτή Ν. Τσούκαλη που έσταξε χολή για τον σύντροφό του στη ΔΗΜΑΡ,  εστάλη με ανάρτησή του  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Ο εν λόγω όταν πληροφορήθηκε ότι ο ιδρυτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας έγραψε τα εξής: 

«Σε 13 δευτερόλεπτα η "χαριστική βολή" στην υπόληψη. Από το "Είναι αδιανόητο να συμμετάσχω σε Κυβέρνηση με τον Καμμένο" να επιλέγεις να είσαι υπό τον Καμμένο". Είναι μια κάποια ποιοτική διαφορά!! Δεν σχολιάζω πλέον!!».

Βεβαίως τι να σχολιάσει πλέον ο κύριος Τσούκαλης; Ότι ο ίδιος κάποια χρόνια βρέθηκε υπό τον Σαμαρά στην Κυβέρνηση των τριών; 

Είναι στιγμές που ακόμη και ο χρυσός υποτιμάται μπρος στην αξία της σιωπής!


ΚΙΝΑΛ περίοπτη θέση καταλαμβάνει ο Δημ. Καραγεωργόπουλος

Κατά τ' άλλα αρκετοί είναι οι Αχαιοί που στελεχώνουν τους νεοσύστατους Τομείς Πολιτικής και Θεματικά Δίκτυα του Κινήματος Αλλαγής, καθώς το κόμμα βρίσκεται ήδη σε εκλογική ετοιμότητα, τόσο σε επίπεδο βουλευτικών όσο και αυτοδιοικητικών εκλογών. Χωρίς βέβαια τον πρόσφατο σύμμαχό του το Ποτάμι, που για τους γνωστούς λόγους,  ιδιωτικοποίησης του ΚΙΝΑΛ από την κα Φώφη, αποχώρησε με βελούδινο διαζύγιο, καταγγέλλοντας ωστόσο την απαράδεκτης κατάσταση.
Μεταξύ των αναφερομένων στο δίκτυο του ΚΙΝΑΛ περίοπτη θέση καταλαμβάνει και ο Δημ. Καραγεωργόπουλος πρόεδρος του ομόσπονδου σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με έδρα την Πάτρα και άλλοι συμμετέχοντες.
Κατέγραψα τα παραπάνω και τα σχόλια δικά σας!
Επιπροσθέτως να αναφέρω ότι αρκετοί Αχαιοί συμμετέχουν και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που εκλέχθηκε μετά το πρόσφατο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ενώ πρόσφατα στο κόμμα προχώρησε και η συγκρότηση των Επιτροπών Ψηφοδελτίων για τις Εθνικές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Καμπανάκι εκκίνησης και για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ενώ στον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκκρεμεί η ανάδειξη επικεφαλής για το δημοτικό ψηφοδέλτιο καθώς πιστεύω χωρίς να λανθάνω, ότι ο δημοτικός κώδικας θέτει περιορισμό για υποψηφίους δημάρχους, που δεν πληρούνται στο πρόσωπο που ακούστηκε.
Κατά τ' άλλα η μη θέσπιση ορίου εισόδου προκαλεί χαρές και πανηγύρια για τους υφιστάμενες μονοπρόσωπες παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων.
Αυτά και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: