ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν την πορεία των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και οι οποίες αφορούν ένα σημαντικό αριθμό θεμάτων.


Παρά το γεγονός ότι παραμένουν διάφορα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν από τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες, οι δύο πρωθυπουργοί πιστεύουν ότι σύντομα μπορεί να υπάρχει θετική κατάληξη.

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση
 
«Σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει. Σήμερα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και ανακτά τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια, που έγινε στο Λονδίνο. Και όλα αυτά, όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα (από την έναρξη της κρίσης το 2010), όπου «η χώρα δυστυχώς απώλεσε ένα σημαντικό μέρος και της γεωπολιτικής της δυναμικής και του ρόλου της στην περιοχή».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αν και η Ελλάδα δεν συμμετείχε ως τώρα στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της λεγόμενης διαδικασίας του Βερολίνου, μιας πρωτοβουλίας που πάρθηκε το 2014 από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Αυστρία με τη συμμετοχή των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, φέτος όχι μόνο εκλήθει να παραστεί, «αλλά εκλήθει ως μόνιμο πλέον μέλος σε αυτή τη διαδικασία που αφορά την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, «η Ελλάδα πλέον είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, την ασφάλεια, την ειρήνη, την σταθερότητα και την αναπτυξιακή τους δυναμική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: