ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Ν.Ηλιόπουλος: Το πρόγραμμα της ΝΔ στα εργασιακά είναι μνημόνιο!

 
«Όταν η ΝΔ ισχυρίζεται ότι έκανε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έτσι έπεσε η ανεργία, στην πραγματικότητα λέει ποιο είναι το πρόγραμμά της την επόμενη ημέρα στα εργασιακά το οποίο είναι "αν δεν υπήρχε μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε"», σημείωσε ο αν. υπουργός Εργασίας.


«Το πρόγραμμα της ΝΔ στα εργασιακά είναι μνημόνιο, μνημόνιο και πάλι μνημόνιο», τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η ΝΔ μας είπε ότι επί των ημερών της μειώθηκε η ανεργία επειδή έγιναν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όμως στις οποίες αναφέρεται η ΝΔ, ήταν η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% στους νέους, και το να γίνουν πιο εύκολα οι απολύσεις»

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «όταν η ΝΔ ισχυρίζεται ότι έκανε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έτσι έπεσε η ανεργία, στην πραγματικότητα λέει ποιο είναι το πρόγραμμά της την επόμενη ημέρα στα εργασιακά. Και το πρόγραμμα της ΝΔ την επόμενη ημέρα στα εργασιακά είναι πως αν δεν υπήρχε μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός σχολιάζοντας την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν οι ομαδικές απολύσεις, είπε ότι «οι πραγματικές ομαδικές απολύσεις που ευτυχώς δεν προχώρησαν ήταν οι 15.000 που θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους δημοσίους υπαλλήλους. Πολύ κοντά δε σε ομαδικές απολύσεις ήταν όλα όσα έγιναν με τους καθηγητές στα Τεχνικά Λύκεια, με τις καθαρίστριες, όλα όσα έγιναν σε μια σειρά κλάδους, όπως ο κλάδος των γιατρών για τους οποίους η ΝΔ πιστεύει ότι περισσεύουν».

Αναφορικά με τις κατηγορέις της ΝΔ τις μειώσεις στις συντάξεις, ο Ν.Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η ΝΔ χαρακτηρίζει προσαρμογές τις 11 μειώσεις στις συντάξεις. Προσαρμογές ήταν οι μειώσεις, για τον κ. Βρούτση, που έκαναν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Και ήρθαν εδώ σήμερα να κάνουν ένα επικοινωνιακό σόου με τις συντάξεις αλλά όταν το ΔΝΤ πρόβαλε βέτο στην β' αξιολόγηση και η κυβέρνηση έλεγε πως δεν ήταν απαραίτητα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά αυτά τα μέτρα, η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε πως τα νούμερα δεν βγαίνουν και χρειάζονται μέτρα».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σχετικά με την αδήλωτη εργασία, ο Νάσος Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι επί ΝΔ καταργήθηκαν 209 θέσεις στην επιθεώρηση εργασίας που θα μπορούσε να αξιοποιηθούν στη μάχη για την αδήλωτη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: