ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ρήγας: Προεκλογική παροχολογία; Είναι η επόμενη μέρα


«Η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας αποτελεί προφανώς ένα εξαιρετικά ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν πρόκειται για ‘προεκλογική παροχολογία’ όπως λένε κάποιοι, αλλά για την πραγματικότητα της επόμενης μέρας, με τη χώρα να στέκεται στα πόδια της, σε συνθήκες βιώσιμης οικονομίας» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.


«Αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντικό έργο και κατάφερε να αφήσει και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, κι αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το διαπλεκόμενο πολιτικό, τραπεζικό και οικονομικό σύστημα είχε βυθίσει τη χώρα σε έναν παρασιτικό καπιταλισμό, που οδήγησε τελικά και στην οικονομική καταστροφή. 

Το ίδιο σύστημα επιτίθεται στην κυβέρνηση με κάθε πιθανό τρόπο, προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία. Δική μας πρόθεση παραμένει σαφώς να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της και να πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019» υπογράμμισε ο Π. Ρήγας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

5 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης

H υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε 5 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ, σε 191 ανέργους - πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση, των εξής επιχειρήσεων:

· «Κ.Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Α.Ε.» σε 40 άτομα.
· «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» σε 99 άτομα.
· «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε.» σε 21 άτομα.
· «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.» σε 26 άτομα.
· «ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών)» σε 5 άτομα.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και εργαλείο που διαθέτει για την ενίσχυση και τη στήριξη εργαζομένων που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η εφημερίδα 'Καθημερινή' παραπλανεί
 
«Ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας 'Καθημερινή' πως 'Το 54,9% των νέων θέσεων εργασίας καταλαμβάνει η μερική απασχόληση το 2017', είναι στοχευμένα παραπλανητικός» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα του ετήσιου τεύχους του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για το έτος 2017 αποτύπωσαν αύξηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, η οποία κατά το 70,64% αφορούσε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε και στη βελτίωση του ποσοστού πλήρους απασχόλησης επί του συνόλου των εργαζομένων που αυξήθηκε από το 68,28% το 2016, στο 68,44% το 2017.

Στην αξιοποίηση ή την επίκληση στατιστικών στοιχείων χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια και υπευθυνότητα στο ποια είναι τα πραγματικά μεγέθη που αποτυπώνονται» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: