ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Φίλης: Θα στηρίξει η Ν.Δ. μονομερή ενέργεια για την ακύρωση των μειώσεων...
Προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία


Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 Ιουλίου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 15χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 15χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.


Η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία σε σχέση με το θέμα των συντάξεων

«Η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία σε σχέση με το θέμα των συντάξεων τα άλλα κόμματα τι θα κάνουν;" Θα στηρίξουν μια μονομερή ενέργεια για το θέμα των συντάξεων ή θα παραμείνουν στις όψιμες τροπολογίες ρώτησε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης τον βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή στο ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης ανέφερε:

«Τα συμπεφωνημένα ισχύουν από τη στιγμή που οι όροι που υπέβαλλαν τη μείωση των συντάξεων ισχύουν και σήμερα. Σήμερα δεν ισχύουν αυτά. Στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Το θέμα που έχει να κάνει με τα δημοσιονομικά και του κράτους και του ΕΦΚΑ απαντιέται θετικά καθώς και το θέμα με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας από την οποία εξαρτώνται τα διαρθρωτικά ζητήματα επίσης υπάρχει θετική αναγνώριση γι’ αυτό και βγαίνουμε από τη μνημονιακή επιτήρηση».

«Ο Πρωθυπουργός με βάση τη νέα οικονομική πραγματικότητα που υπάρχει θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει συνεννόηση με τους εταίρους για το θέμα των συντάξεων. Αν οι εταίροι πουν ότι δεν συμφωνούν τα άλλα κόμματα που σήμερα καταθέτουν νομοσχέδια θα δεχθούν να ενισχύσουν μια μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης» ρώτησε ο κ. Φίλης τον Κ. Καραμανλή.

Αντίθετα, «ο κ. Χατζηδάκης στη Βουλή έδειξε μια ενόχληση στη Βουλή όταν ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το συζητάμε το θέμα» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι είναι «έωλο» η κυβέρνηση να λέει ότι θα διαπραγματευτεί το θέμα των συντάξεων ενώ έχει κόψει τις συντάξεις παραγνωρίζοντας ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση έκοψε 12 φορές τις συντάξεις και όπως σημείωσε ο κ. Φίλης δεν θα πρέπει να κοπούν και άλλη φορά από αυτή την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η Ν.Δ. μιλάει με «θα» αντίθετα η κυβέρνηση πραγματοποιεί συγκεκριμένα βήματα με βάση το πολιτικό της σχέδιο. «Βγάζουμε σταδιακά τη χώρα από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς. Επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Προχωρούμε στην αύξηση του βασικού μισθού το οποίο σημαίνει ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων».
Το τελευταίο μήνα «έχει ξεφουσκώσει το θέμα των συλλαλητηρίων» εκτίμησε ο κ. Φίλης. Έχουν μείνει κάποιες ομάδες τραμπούκων και παρακρατικών που δημιουργούν προβλήματα. Η Ν.Δ. έχει να πει κάτι για αυτό; αναρωτήθηκε.

Κατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: