ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

56 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοικτά της Λευκάδας

 
Δεκάδες πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αστακού το βράδυ της Κυριακής από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, έχοντας ως προορισμό την Ιταλία.
 
Νέες διαδρομές παράνομης μεταφοράς προσφύγων φαίνεται ότι βρίσκουν τα κυκλώματα, που εμπορεύονται την ελπίδα ανθρώπων, οι οποίοι λόγω του πολέμου και των δύσκολων συνθηκών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να σωθούν πρωτίστως και εν συνεχεία να έχουν μια καλύτερη ζωή. Ο εντοπισμός ιστιοπλοϊκού σκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Αστακού αποδεικνύει ότι τα κυκλώματα δεν πτοούνται και συνεχίζουν την δράση τους, όμως τις περισσότερες φορές αυτή ανακόπτεται, κάτι, που συνέβη και την Κυριακή το βράδυ.
 
Μετά από αξιοποιήση πληροφοριών στήθηκε μια συντονισμένη λιμενική επιχείρηση  των Λιμεναρχείων Μεσολογγίου και Λευκάδας, όπου και εντοπίστηκε σκάφος με 56  πρόσφυγες ανοικτά της θαλάσσια περιοχής του Αστακού, το οποίο και ακινητοποιήθηκε. Το Λιμενικό, αφού συνέλαβε τους δυο άνδρες, οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές, μετέφερε μαζί με το σκάφος και τους υπόλοιπους στο λιμάνι του Αστακού, όπου παρέμειναν μέχρι να φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των 56 προσφύγων ήταν 44 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και οκτώ παιδιά. 
 
Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση εντοπισμού ιστιοπλοϊκού σκάφους να μεταφέρει πρόσφυγες. Παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο στην Ηλεία, όταν 64 μετανάστες εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε ιστιοφόρο ανοικτά της Γλύφας με προορισμό την Ιταλία. Οι 44 εξ’ αυτών διέθεταν έγγραφα παραμονής και πήγαν μετά από δυο ημέρες σε κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν κρατούμενοι, για κάποιες μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου. Μιλώντας για το θέμα τότε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κύλληνης, Ναμπίλ Μοράντ είχε δηλώσει ότι  «από την πρώτη στιγμή, που οι πρόσφυγες βρέθηκαν στην περιοχή, ο Δήμος και οι τοπικές Αρχές έκαναν ότι ήταν δυνατόν να τους φιλοξενήσουν και να διευκολύνουν την δύσκολη γι’ αυτούς κατάσταση.  Ανάμεσά τους είναι και 25 παιδιά κάτω από 10 ετών».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο κύκλωμα αρχές Απριλίου είχε παρέλαβε τους ανθρώπους από την Αθήνα και με λεωφορείο τους μετέφερε μέχρι τη Γλύφα, όπου οι Ουκρανοί διακινητές τους επιβίβασαν σε καράβι με προορισμό τα παράλια της Ιταλίας.  
 
«Το κύκλωμα είναι στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας. Εκεί τους παίρνουν τα στοιχεία και τους οργανώνουν. Τους έφεραν με λεωφορείο στην Ηλεία και στην Γλυφάδα. Εκεί τους περίμενε ένα σκάφος. Εκεί λιγάκι στα ανοικτά τους εντόπισε το λιμεναρχείο του Κατακόλου. Έγινε η σύλληψη και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Πλήρωσαν πάρα πολλά λεφτά για αυτή την απόπειρα να περάσουν απέναντι. Περίπου 3.000 με 5.000 ευρώ το κεφάλι. Μάλιστα για κάποιους εκ των μεταναστών ήταν η τρίτη προσπάθεια να φύγουν από την Ελλάδα» είχε αναφέρει τότε ο κ. Μοράντ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: