ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Είκοσι άρθρα του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη (5ο)



Για την ενότητα της Αριστεράς και την πολιτική του ΚΚΕ

 Του Τριαντ. Ι. Μασμανίδη
5ο
Είναι αλήθεια πως σήμερα στη χώρα μας, το μόνο που έχει να προσφέρει στους εγαζόμενους η Αριστερά, είναι τα κομμάτια της. Αιτία είναι η μακρόχρονη παραμονή της σε κατάσταση αφασίας, μετά το καταλυτικό κτύπημα που δέχτηκε από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Πέρασαν 10 χρόνια από τότε, μα ακόμα να συνέλθουν οι διασκορπισμένες δυνάμεις της.
Βέβαια, η αφασία της Αριστεράς είναι μικρό πρόβλημα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Όμως, το πρόβλημα αυτό, όσο «μικρό» κι αν είναι, πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί.
Αύριο, αν είναι δυνατόν, να θεραπευτεί η Αριστερά, να συνέλθει για να αντιληφθεί πως έχει υποχρέωση απέναντι στην ιστορία της, που είναι γεμάτη αίμα και θυσίες για τα συμφέροντα των εργαζομένων, να συνεχίσει ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ να αγωνίζεται για έναν δικαιότερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και πολέμους.
Το φάρμακο της θεραπείας υπάρχει. Το έχουν όλες οι συνιστώσες της Αριστεράς, μικρές και μεγάλες, μόνο που δεν φτάνει, γι’ αυτό πρέπει να φτιαχτεί καινούργιο. Εδώ βρίσκεται η μεγάλη διαφορά, γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει την συνταγή, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να φτιάξει το φάρμακο.
*   To KKE δίδαξε κάτω από αντίξοες συνθήκες, την ενότητα δράσης των εργαζομένων πάνω στα κοινά τους προβλήματα
*   Το ΚΚΕ δημιούργησε τις πλατύτερες συσπειρώσεις για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.
*   Το ΚΚΕ γέννησε σχεδόν όλα τα ρεύματα σκέψης και προβληματισμού πάνω σε εναλλακτικούς δρόμους προσέγγισης των στόχων της Αριστεράς.
Από τα πράγματα βγαίνει αβίαστα το αμείλικτο ερώτημα: Μπορεί το ΚΚΕ να αλλάξει πολιτική;
-Θέλει η ηγεσία του ΚΚΕ να φτιάξει το φάρμακο της θεραπείας για να οδηγηθούμε στην ενότητα της Αριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς και καπελώματα;
 -Μπορεί η ηγεσία του ΚΚΕ να αντιληφθεί πως ουσιαστικά οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή μια νέα προσπάθεια για τη βελτίωση της θέσης τους, μέσα στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό;
-Είναι δυνατόν, η γερασμένη και στείρα πλέον, ηγεσία του ΚΚΕ να γίνει μια νέα Σάρα και να γεννήσει ένα νέο Ισαάκ;
 Η απάντηση είναι μία και μοναδική: ΝΑΙ!!!
Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει και αυτή δικαιώματα σε μια δεύτερη ευκαιρία, να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Έχει το δικαίωμα την ύστατη ώρα να μας πείσει πως είναι πράγματι πρωτοπόρα και επαναστατική, πως μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στις σχέσεις του ΚΚΕ με τις άλλες συνιστώσες της Αριστεράς.
Αν δεν το κάνει, θα αποδειχτεί περίτρανα, πως για το μόνο που ενδιαφέρεται η ηγεσία του ΚΚΕ είναι η λειτουργία ενός κομματικού μηχανισμού, που της εξασφαλίζει το μισθό της και τα ένσημα στο ΙΚΑ, ώστε κάποτε να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί.
(Εφ. "Πελοπόννησος”)                                                      Γεννάρης  2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: