ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Είκοσι άρθρα του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη (10ο)


Το Istologio G. Mosxou στην προσπάθειά του να ρίξει φως στην πρόσφατη 20ετία που αποτελεί τυπικό δείγμα μίας εποχής ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σύστημα, άρχισε από την 25 Ιουνίου την αναδημοσίευση είκοσι άρθρων του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη, με την άδεια του συγγραφέα.




 «Ο σπιτονοικοκύρης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είναι όλος ένα χαμόγελο, παίρνει μπογιά-πινέλο, χρωματίζει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ κόκκινο και λέει:
-Αυτή η συμβολική μου ενέργεια ας είναι τα «στέφανα» του γάμου.

Δεν  υπάρχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα, μόνο ανοιχτές αγκαλιές αγωνιστών του κινήματος, που υποδέχονται στο μεγάλο γλέντι της ενότητάς τους «συγγενείς» τους. Τα κεράσματα πάνε και έρχονται, πιατέλες γεμάτες κοψίδια και κανάτες γεμάτες κρασί, προσφέρουν στους καλεσμένους τους».
Αυτά αναφέρονται ως κατάληξη στο άρθρο του Τρ. Μασμανίδη, γραμμένο στις 8 Μαρτίου του 2007. Μιλά για την εποχή που η ΝΔ του Κ. Καραμανλή του νεότερου βουτηγμένη στα σκάνδαλα και στην οικονομική ασφυξία των δανείων ψάχνει διέξοδο. Ο δε Γιωργάκης Παπανδρέου βρίσκεται εν αναμονή, της έλευσης της ώρας των εκλογών. ΄Ηρθε η ώρα και την Κυριακή του βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, η κάλπη αναδεικνύει τον Κ. Καραμανλή με πύρρειο νίκη 152 βουλευτών και 41,84%. Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από την μάχη ηττημένο αλλά κραταιό με 102 βουλευτές και 38,10%. Το ΚΚΕ με ΓΓ την Αλ. Παπαρήγα, ενισχύεται  22 έδρες και 8,15%, ο ΣΥΝ επίσης με 5,04% και 14 έδρες και το ΛΑΟΣ από 2,19% φθάνει στο 3,80% και 10 έδρες.
Κι όμως ο Γιωργάκης έβαφε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ κόκκινο τον Μάρτη, διαβλέποντας την άνοδο της Αριστεράς. Η επόμενη εκλογή εμέλλετο να του χαρίσει μία νίκη-καταστροφή, αφού θα υποχρεωνόταν σε σύμπραξη με τους προαιώνιους εχθρούς του, αλλά από 'κεί και πέρα θα αποχαιρετούσε  την σοσιαλδημοκρατία, αλλά και αυτή ήδη είχε αποχαιρετήσει τον εαυτό της με τις δεξιές συνεργασίες που επέλεξε στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ήρθε η ώρα ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να γίνει κόκκινος

Του Τριαντ. Ι. Μασμανίδη
10ο
“ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ”
Ναι! Γίνεται, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη να λάβει πάνω από 50% των ψήφων του εκλογικού σώματος. Να γίνει κυβέρνηση.
Όχι τόσο γιατί πρέπει να διαχειριστεί το μέλλον μας, που τώρα είναι αβέβαιο, όσο κυρίως για να οδηγήσει στις ανοιχτές θάλασσες το καράβι που λέγεται ΕΛΛΑΣ.
Σε αυτό το ανεπανάληπτο “ταξίδι” μπορούν να μπαρκάρουν όλοι οι Έλληνες, ιδιαίτερα εκείνοι που οι συνθήκες δεν ευνόησαν να αποδείξουν στη πράξη την ισχυρή θέλησή τους, τις δυνατότητές τους, το μεράκι τους, την τέχνη τους μα πάνω απ’ όλα το δοσιμό τους με αυτοθυσία σε μεγάλα ιδανικά.
Γιατί είναι ΜΕΓΑ το ιδανικό εκείνο που θέλει η πατρίδα μας να γίνει παράδειγμα προς  μίμηση όλων των λαών της γης.
Αυτός να είναι ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων!
«Γενιά Πλυτεχνείου», έτσι λέγεται η ναυτιλιακή εταιρία λαϊκής  βάσης, που είναι χρεωμένη απέναντι στην ιστορία της να χαράξει πορεία γι’ αυτό το «ταξίδι».
“ Η ΓΡΑΜΜΗ”
Mετά από αυτόν τον οραματικό πρόλογο ας περάσουμε στο πρακτικό μέρος του ζητήματος.
Δηλαδή, με ποιά «γραμμή» το ΠΑΣΟΚ θα συσπειρώσει τους προοδευτικούς αριστερούς συναγωνιστές, οι οποίοι ακολουθούν τα άλλα μικρότερα αριστερά σχήματα.
Έτσι ώστε σε ένα εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα να βρεθούν αντάμα, μακριά από συντηρητισμούς, οι πρωτοπόρες κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να σπρώξουν τις εξελίξεις προς τα μπρος.
Η «γραμμή» είναι πολύ απλή, τόσο απλή που μόνο ένας τυχοδιώκτης της πολιτικής, ένας ακραίος αντιδραστικός, ένας ψευτοβολεμένος στο μικρομαγαζάκι του, ένας κολλημένος στη σάπια καρέκλα του δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί. Τέτοιου είδους δεξιούς θα συναντήσουμε σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς.
Σύντροφοι και συντρόφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, δημοκράτες και δημοκράτισσες, νέοι και νέες, σε όποιο κόμμα και αν ανήκετε απομονώστε τους, γιατί προσβάλουν τη μεγάλη ή μικρή ιστορία του χώρου σας, είναι φαντάσματα από το παρελθόν και έχουν χάσει το τρένο της ιστορίας του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι. Άρα, η «γραμμή» δεν αφορά τους δεξιούς της Αριστεράς, αλλά τη λαοθάλασσα των προοδευτικών πολιτών της χώρας μας.
“Ο ΓΑΜΟΣ”
Η «γραμμή» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πρόσκληση σε «γάμο». Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν μέχρι σήμερα οι καλεσμένοι ψήφιζαν την πέρα του ΠΑΣΟΚ Αριστερά, αυτό που έχει αξία είναι πως το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το σπίτι του.
Δεν  υπάρχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα, μόνο ανοιχτές αγκαλιές αγωνιστών του κινήματος, που υποδέχονται στο μεγάλο γλέντι της ενότητάς τους «συγγενείς» τους. Τα κεράσματα πάνε και έρχονται, πιατέλες γεμάτες κοψίδια και κανάτες γεμάτες κρασί, προσφέρουν στους καλεσμένους τους.
Όλοι χορεύουν από τη χαρά τους, φτιάχνουν καλή ψυχολογία για το «Ταξίδι», που αρχίζει μετά την εκλογική νίκη. Από παντού ακούγεται το σύνθημα «ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».
Ο σπιτονοικοκύρης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είναι όλος ένα χαμόγελο, παίρνει μπογιά-πινέλο, χρωματίζει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ κόκκινο και λέει:
-Αυτή η συμβολική μου ενέργεια ας είναι τα «στέφανα» του γάμου.
 (Εφημ. “Η Ημέρα”)                                                                Μάρτης 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: