ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Μέτρα από τον ΟΑΕΔ και το Υπ. Παιδείας για πληγέντες

Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε σχολικές μονάδες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τις δικές του τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες και τη διάθεση του ποσού των 200.000 ευρώ.

Κλιμάκιο του υπουργείου, αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Αγγελόπουλο, τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Έφη Φλώρου και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Σπύρου, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στους αύλειους χώρους και στην περίφραξη ορισμένων σχολείων, στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικές και παροχής θέρμανσης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης και λειτουργούν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου.

Στο μεταξύ στις 1.725 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΕΔ Αττικής:  Να σταματήσει ο τραγέλαφος

«Οι Δήμοι της Αττικής καταβάλουν  την μέγιστη προσπάθεια για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Επιδιώκουν και επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα ώστε με την κοινή πολιτική βούληση να ξεπερνιούνται οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ζητά να σταματήσει ο τραγέλαφος όπου ένας κρατικός φορέας (συνήθως ο Δήμος) να ζητά το έργο, άλλος φορέας να το χρηματοδοτεί και τρίτος και τέταρτος φορέας να πρέπει να το εγκρίνουν  

ΟΑΕΔ: Μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στις περιοχές της Δυτικής Αττικής ανακοινώνει τα εξής:

- Η αυτοπρόσωπη παρουσία των επιδοτούμενων ανέργων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα των ΚΠΑ2 Μεγάρων  και Ελευσίνας, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ,  θα επιβεβαιώνεται από την διεύθυνση των ΚΠΑ2, σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης  του ΟΑΕΔ, προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα συνέχισης της επιδότησης, προϋπόθεση που είναι αναγκαία για όλους τους επιδοτούμενους ανέργους της χώρας.
- Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας των μη επιδοτούμενων ανέργων, που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν το χρονικό διάστημα από 15.11.2017 έως 15.12.2017 και ανήκουν στις περιοχές αρμοδιότητας των ΚΠΑ2 Μεγάρων και Ελευσίνας, θα ανανεωθούν αυτόματα από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Τα μέτρα αυτά, θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αποκατάσταση της καθημερινότητας των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: