ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Πέπλο προστασίας του Κ. Πελετίδη από τον Χρ. Πατούχα


«Έγινε, με 300 έως 500 ευρώ, νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων, σε δάση, ποταμούς, εκτός εγκεκριμένου σχεδίου δόμησης;» ερωτά ο Χρ. Πατούχας εγκαλώντας την κυβέρνηση, αλλά η απορία που προκύπτει είναι: Πότε πρόλαβε κιόλας η κυβέρνηση να κάνει αυτά για τα οποία την καταγγέλλει;


Καταγγέλλει ανύπαρκτο «τραμπούκικο εκτροχιασμό κυβερνητικών στελεχών» για τα αντιπλημμυρικά!


Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων για τα αντιπλημμυρικά της πόλης ο Χρ. Πατούχας, επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία, αφού φαντασιώνεται «τραμπουκισμό κυβερνητικών στελεχών» τα οποία καταγγέλλουν την σκόπιμη αδιαφορία των κυβερνήσεων του δικομματισμού επί 40 χρόνια ο δημοτικός σύμβουλος ρίχνοντας πέπλο προστασίας στον δήμαρχο Πατρέων αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

«Ήταν ευθύνη της «Ολυμπίας Οδού» και του ΟΣΕ, η μελέτη και κατασκευή της διευθέτησης των όμβριων από το Ρίο μέχρι την Ροδινή; Αν δεν περιλαμβανόταν κάτι τέτοιο στην σύμβαση, έχει ευθύνη η Κυβέρνηση;» ερωτά, αλλά δεν εκθέτει ευθέως άποψη για αναθεώρηση της σύμβασης, για τέτοιο λόγο, από την κυβέρνηση Τσίπρα, όταν σύμπασα η αντιπολίτευση, από δεξιά, μη εξαιρουμένης της... ορθοδόξου  κομμουνιστικής αριστεράς, όλων των τάσεων, αποχρώσεων και ιδιαιτεροτήτων εξαπέλυαν συντονισμένα πυρά κατηγορίας, ότι καθυστερεί εγκληματικά την περαίωση του έργου! 

Αυτά ως ελάχιστη παρατήρηση-άποψη του Istologiou G. Mosxou, για να καταλαβαίνουμε περί τίνος ομιλούμε, όταν αναφερόμαστε σε ένα έργο, που επί πολλά έτη εκκρεμεί και εδέησεν ο Κύριος να κατασκευάζεται επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χρεωκοπημένης Ελλάδας από την... χρηστή διαχείριση (σ.σ.: ο Θεός να την κάνει τέτοια, που την επέβαλαν οι αχαΐρευτοι Νουδούληδες-Πασοκούληδες) με την υποχρέωση έναντι του λαού να  βγει η χώρα από την μνημονιακή επιτήρηση τον Αύγουστο του 2018, που έρχεται.
Και τώρα διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης Πατούχα.

Η ανακοίνωση της  Ανυπότακτης Πολιτείας  
  
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/11/17, έγινε ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για την υφιστάμενη κατάσταση αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης μας. Μεταξύ άλλων τονίσαμε τα εξής:
1.   Η τραγικότητα των φαινομένων στην Μάνδρα και την Δυτική Αττική με τους 22 νεκρούς συνανθρώπους μας και την ολοσχερή καταστροφή της περιουσίας των πολιτών, αναδεικνύεται η διαχρονική ευθύνη της παραβίασης των κανόνων της φύσης στην πολεοδόμηση, στην οδοποιία, στην προστασία του περιβάλλοντος.
2.   Δεν υπάρχει χρηματοδότηση των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας, δεν διαθέτει η Πολιτική Προστασία επαρκή στελέχωση και μηχανικό εξοπλισμό, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες άμεσων επεμβάσεων που απαιτούνται στις περιπτώσεις των πολύ συχνών ακραίων φαινομένων. Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Στο παρελθόν και σήμερα.
3.   Είναι επιλέξιμη δαπάνη η χρηματοδότηση της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων; Έργων προστασίας της διάβρωσης των ακτών; Η απάντηση είναι όχι και αυτό είναι αποκλειστικά Κυβερνητική ευθύνη.
4.   Έγινε, με 300 έως 500 Ευρώ, νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων, σε δάση, ποταμούς, εκτός εγκεκριμένου σχεδίου δόμησης;
5.   Ήταν ευθύνη της «Ολυμπίας Οδού» και του ΟΣΕ, η μελέτη και κατασκευή της διευθέτησης των ομβρίων από το Ρίο μέχρι την Ροδινή; Αν δεν περιλαμβανόταν κάτι τέτοιο στην σύμβαση, έχει ευθύνη η Κυβέρνηση; Μπορεί να της καταλογισθεί εξυπηρέτηση, σε βάρος του Δήμου και των πολιτών, των συμφερόντων του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου;
Καταδικάζουμε τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα των προγενέστερων και της σημερινής Κυβέρνησης. Καταγγέλλουμε τον τραμπούκικο εκτροχιασμό κυβερνητικών στελεχών για να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Τις ευθύνες για την εγκληματική ραθυμία, δυστοκία, ανεπάρκεια δημόσιων υπηρεσιών. Εκτός από το να καταγγέλλουν τους προηγούμενους, ο λαός τους εξέλεξε για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Καταδικάζουμε την υποκρισία προσώπων και δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι μεν για να προστατεύσουν το παρελθόν τους, οι δε για να μην θίξουν την κυβέρνηση και τους Υπουργούς.
Υποβάλλαμε στην Δημοτική Αρχή δύο προτάσεις:
Η πρώτη: Επειδή ο Δήμος Πατρέων είναι ένας πολύ μεγάλος Δήμος, κανένας δεν θα του βρει ελαφρυντικά, εάν συμβεί γεγονός με ζημιές, πολύ περισσότερο με θύματα. Ακόμα και αν δεν θα φταίει. Για τον λόγο αυτό, πρέπει κάθε χρόνο να έχει εργολαβία και για τον προγραμματισμένο καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων και για την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας για άμεση επέμβαση σε έκτακτες περιπτώσεις. Αυτό δεν συνιστά καμία ιδεολογική έκπτωση.
Η δεύτερη: Άμεση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, υλική συνδρομή στους κατοίκους της Μάνδρας. Είδη ρουχισμού και τρόφιμα κυρίως. Επίσης αποστολή κλιμακίου Μηχανικών για να δουλέψουν στην γρήγορη εκτίμηση των ζημιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: