ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Δήμαρχε με πο@@@ς δεν βάφονται αβγά- Φταίει η ΕΟΚ




«Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο –και- για τον κίνδυνο πλημμυρών φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση»
 
Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε όλη τη χώρα, στο νομό Αχαΐας και στο Δήμο μας είπε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα. Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:


«Οι εργασίες καθαρισμού χειμάρρων και ποταμών συνεχίζονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία στο Χάραδρο και συνεχίζουμε με απομάκρυνση φερτών αδρανών υλικών, που χρόνια τώρα, έχουν συσσωρευτεί σε όλο το μήκος της κοίτης του».

Τέλος Νοεμβρίου και χωρίς προγραμματισμό και μελέτη, άρον-άρον προκηρύσσουμε δημοπρασίες που θα ενεργοποιηθούν από τον Ιανουάριο, προσευχόμενοι, ως τότε, ο Θεός να βάλλει το χέρι του. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη» με επικεφαλής τον Κώστα Χριστόπουλο, μετά την ενημέρωση που έγινε προς το Σώμα από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για τα αντιπλημμυρικά έργα. (Ολόκληρη η ανακοίνωση παρακάτω)

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

«Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τον μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στη Δ.Ε. Ρίου καθώς, λόγω των έργων της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ, η περιοχή είναι εντελώς απροστάτευτη, αφού δεν έχουν γίνει τα αναγκαία έργα για τη παροχέτευση μεγάλων όγκων νερού που συγκεντρώνονται εξαιτίας βροχοπτώσεων.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα το θέσαμε στον Πρωθυπουργό (11-4-2017), όταν εγκαινίασε την Ολυμπία Οδό και επισκέφθηκε το Δημαρχείο, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη κατάσταση, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Επίσης, για το ίδιο πρόβλημα, μετά από σύσκεψη με τα τοπικά συμβούλια της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση (12-10-2016) στην Αθήνα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε, στον οποίο επισημάναμε την αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων και την υποχρέωση της Ολυμπίας Οδού να τα υλοποιήσει.

Παρά τις υποσχέσεις και την παράδοση στοιχείων εκ μέρους του Δήμου, για τη σύνταξη μελετών, αλλά  και τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, ο εμπαιγμός συνεχίζεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι η κατάσταση στην περιοχή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Την καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες των κατοίκων. Οι "δυσκολίες" που  επικαλούνται για τις καθυστερήσεις δεν ισχύουν για τα έργα εκείνα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο. Εκεί οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες (fast track) και όλοι τους έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Όμως, για τα έργα που αφορούν το λαό, το θεσμικό πλαίσιο είναι «ιδιαίτερα δαιδαλώδες και χρονοβόρο».

Όπως σας είναι γνωστό η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας δεν έχει την ανάλογη τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα αναγκαία έργα υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας. Είναι πρόκληση για το λαό μας, να θεωρείται «χρηματοδότηση» η εφάπαξ ενίσχυση με 100.000€, όταν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα υπολογίζονται σε 100.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων είναι και το γεγονός ότι η κάλυψη του Διακονιάρη μελετήθηκε και κατασκευάστηκε ως συγκοινωνιακό έργο και όχι ως αντιπλημμυρικό, δεν έχουν κατασκευαστεί αγωγοί στην περιοχή νότια της Ελευθερίου Βενιζέλου, με υπαρκτό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε μεγάλες βροχοπτώσεις.

Τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πάτρα προχτές αναδεικνύουν για ακόμα μία φορά τις τεράστιες ανάγκες για έργα που σχετίζονται με την προστασία των ακτών. Είχαμε σοβαρά προβλήματα στην Μαρίνα, στην οποία προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, μέχρι και την Κανελλοπούλου. Εκείνο που θα επιδιώξουμε τώρα, είναι να κηρυχτεί η συγκεκριμένη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να κάνουμε επείγουσες παρεμβάσεις,

Η διάβρωση των ακτών και τα αντίστοιχα έργα προστασίας τους, με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Κυβέρνησης, αποδεικνύεται πως δεν είναι έργα που βρίσκονται στις προτεραιότητες τους. Εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό για να προστατευτεί η ακτογραμμή της περιοχής μας. Συνέπεια των τραγικών ελλείψεων είναι οι καταστροφές που είχαμε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας.
Ως Δήμος εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων μας αξιοποιώντας και το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού μας, προχωρήσαμε σε εκτεταμένο καθαρισμό σε 25 χείμαρρους και στα υδατορέματα που είναι στην περιοχή μας».

Ο Κώστας Χριστόπουλος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από την ενημέρωση του κ. Δημάρχου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε φανερό ότι κανείς στην πόλη δεν μπορεί να κοιμάται πλέον ήσυχος και τούτο διότι:
1.Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο –και- για τον κίνδυνο πλημμυρών φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
2.Διανύουμε τον μήνα Νοέμβριο και τα μισά και πλέον ρέματα δεν έχουν καθαριστεί. Μεταξύ αυτών και ο Χάραδρος, ο Μείλιχος, ο Γλαύκος και άλλα επικίνδυνα για την πόλη ρέματα, χείμαρροι και ποτάμια.
3.Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο καθαρισμός φρεατίων για τα όμβρια ύδατα.
4.Ο θάνατος των συνανθρώπων μας φάνηκε να ξυπνά αντανακλαστικά στο Δήμο. 

Τέλος Νοεμβρίου και χωρίς προγραμματισμό και μελέτη, άρον-άρον προκηρύσσουμε δημοπρασίες που θα ενεργοποιηθούν από τον Ιανουάριο, προσευχόμενοι, ως τότε, ο Θεός να βάλλει το χέρι του.

Το έχουμε θέσει και το ξαναθέτουμε:

κ. Δήμαρχε,

Η πόλη έχει ανάγκη ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης και αυτό είναι ευθύνη σας. Δώστε εντολή να ξεκινήσει τώρα! Κάθε καθυστέρηση εκθέτει την πόλη σε ανεξέλεγκτα φαινόμενα».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε παρακάτω το διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου λέγοντας:

 «Ταυτόχρονα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφο της, στις 7/11/2017, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επισημαίνει τον κίνδυνο που υπάρχει, από την έλλειψη των αναγκαίων τεχνικών έργων, στο χείμαρρο Παναγίτσα, ο οποίος παρότι κάθε χρόνο καθαρίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, αυτό δεν επαρκεί και υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Σταθερά διεκδικούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού:

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ολοκληρωμένη προστασία και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Κατασκευή αποστραγγιστικών έργων παροχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Δ.Ε. Ρίου, από το αρμόδιο Υπουργείο.

Έργα σε κοίτες χειμάρρων και ποταμών (Παναγίτσα, Σέλεμνος, Γλαύκος, Ξυλοκέρα), καθώς και κατασκευή έργων σταθεροποίησης πρανών στο ορεινό δίκτυο του Δήμου.
Προσλήψεις απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και των εμπλεκομένων Υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: