ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ΡΑΠ υπέρ της μετονομασίας σε Κωστή Παλαμά





Η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη στηρίζει ανεπιφύλακτα την πρόταση του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών και της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας για την μετονομασία της οδού Κορίνθου σε Κωστή Παλαμά και καλεί την Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα άμεσα στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας.

Η συγκυρία της δημιουργίας μουσείου Κωστή Παλαμά στο σπίτι που γεννήθηκε το 1859 στην Πάτρα (Κορίνθου 241), με την ευγενική χορηγία συμπολίτη μας  του απόδημου Ελληνισμού, δίνει την ευκαιρία στο Δήμο μας να αποτίσει την ελάχιστη τιμή στον μεγάλο συμπολίτη μας.
Δεν έχει ανάγκη ο μεγάλος μας Έλληνας λογοτέχνης, ο ποιητής μας που έγραψε τον Ολυμπιακό ύμνο, την μετονομασία της οδού Κορίνθου. Ανάγκη το έχει  η Πόλη και οι πολίτες της, που διαθέτουν συλλογική μνήμη, που διάβασαν και ένιωσαν τους παρακάτω στίχους του:
«Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι όπως το δεις να μη το παρατήσεις.
Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του»
Η ανυπότακτη σκέψη του Κ. Παλαμά είναι πυξίδα ελευθερίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: