ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Άρνηση κατάκλισης κρατουμένων στον Άγ. Στέφανο

«Τα κρούσματα φυματίωσης στην Κλειστή Φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη έχουμε 5 κρούσματα σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα, και έπεται συνέχεια αφού το τεστ μαντού έχει γίνει μόνο στο 5% των κρατουμένων!  Μετά από αιμοπτύσεις συγκρατουμένων μας και βλέποντας την εγκληματική αδιαφορία της γιατρού, εμείς οι ίδιοι οι κρατούμενοι ειδοποιήσαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα συναρμόδια Υπουργεία» καταγγέλλουν κρατούμενοι της Φυλακής στην Πάτρα.

Συμπαραστέκονται σε 30χρονο συγκρατούμενό τους, στον οποίο η γιατρός της Φυλακής αρνείται παραπεμπτικό στο νοσοκομείο για εξετάσεις!
 
Την παρακάτω ανακοίνωση που αφορά θέματα ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης έστειλαν στην «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» κρατούμενοι από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου  Πάτρας.   

 
«Ζητάμε από το Υπουργείο να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και να μην αφήνει την υγεία μας στην τύχη και στα χέρια του κατεστημένου δημοσιοϋπαλληλίστικου βαθιού κράτους με τις αγκυλώσεις του, αλλά να παρέμβει, να απομακρύνει τη γιατρό (σ.σ.: της Κλειστής Φυλακής Πατρών)  και να στείλει στο κατάστημα ένα Γιατρό που πρώτα να είναι άνθρωπος και να τιμά το λειτούργημά του!» αναφέρουν συγκρατούμρνοι 30χρονου κρατουμένου.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν αφορμή για άρνηση μεσημεριανής κατάκλισης των κρατουμένων, που συμπαραστέκονται στον συγκρατούμενό τους, στον οποίο η γιατρός αρνείται παραπεμπτικό στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:                               


 AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πάτρα, 4 Μαΐου 2017      
   
Οι κρατούμενοι του Κλειστού Καταστήματος Πάτρας ζητάμε  την απομάκρυνση της παθολόγου του καταστήματος Ματίνας Αυλωνίτου, θεωρώντας την επικίνδυνη να ασκεί τα καθήκοντα του γιατρού στο παρόν κατάστημα αλλά και αλλού!
Συγκεκριμένα εδώ και μια εβδομάδα ο συγκρατούμενός μας Μ.Ν. 30 χρονών βασανίζεται από δυνατούς πόνους στο στήθος και εμετούς και η παθολόγος του καταστήματος χωρίς να κάνει διάγνωση, του χορηγεί αντιόξινα, όπως Maalox, Norgesic και  Paintoprazole/mylcin. Το τελευταίο είναι για το έλκος του στομάχου. Επίσης τον παραπέμπει στον ψυχίατρο θεωρώντας ότι οι έντονοι πόνοι στο στήθος  είναι αποτέλεσμα ψυχικού πόνου. Μέχρι τη σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης, αρνείται να του γράψει παραπεμπτικό για το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο συγκρατούμενός μας να υποφέρει και να βασανίζεται. Ζητήσαμε από τη γιατρό να δώσει εγγράφως τη διάγνωσή της, αλλά αρνείται. Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δεν μπορεί να εξαρτάται  από τις σαδιστικές προθέσεις μιας «γιατρού».  Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη  η απομάκρυνσή της από το κατάστημα γιατί ούτε  το λειτούργημά της ούτε το έργο της εξυπηρετεί.
Επιπλέον μέχρι τώρα δεν έχει ενημερώσει κανένα κρατούμενο για τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης από τη φυματίωση, ενώ τα κρούσματα στη Φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη έχουμε 5 κρούσματα σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα, και έπεται συνέχεια αφού το τεστ μαντού έχει γίνει μόνο στο 5% των κρατουμένων!  Μετά από αιμοπτύσεις συγκρατουμένων μας και βλέποντας την εγκληματική αδιαφορία της γιατρού, εμείς οι ίδιοι οι κρατούμενοι ειδοποιήσαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ζητάμε από τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας να μας προστατέψει και εμάς αλλά και τη δημόσια υγεία από μια γιατρό που άγεται και φέρεται σε ό,τι αφορά τις διαγνώσεις της, σαν μελλοντολόγος ή σαν το Μαντείο των Δελφών, χρησιμοποιώντας σαν μέθοδο την απαγωγή σε άτοπο με τον χειρότερο τρόπο, και να ελέγξει με το αρμόδιο πειθαρχικό του όργανο τη γιατρό Ματίνα Αυλωνίτου.
Ζητάμε από το Υπουργείο να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και να μην αφήνει την υγεία μας στην τύχη και στα χέρια του κατεστημένου δημοσιοϋπαλληλίστικου βαθιού κράτους με τις αγκυλώσεις του, αλλά να παρέμβει, να απομακρύνει τη γιατρό  και να στείλει στο κατάστημα ένα Γιατρό που πρώτα να είναι άνθρωπος και να τιμά το λειτούργημά του!   
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά της γιατρού απέναντι στο συγκρατούμενό μας,  παραμείναμε κατά τη μεσημεριανή κατάκλιση έξω από τα κελιά μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξεταστεί ο συγκρατούμενός μας Μ.Ν. από κανονικό γιατρό και όχι από την κατ’ επίφαση παθολόγο  του πολύπαθου Σωφρονιστηρίου Πατρών.
ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: