ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Το παράπονο του Κ. Μπουρδούλη, για τις μπλε σημαίες!





Και πάλι εφέτος παραμένουν εκτός οι παραλίες Πλαζ Πατρών, Ρίου και Αγ. Βασιλείου στην Αχαΐα


«Αν δεν συνδεθούν – λειτουργήσουν οι ΕΤΟΙΜΕΣ αποχετεύσεις του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου και εν συνεχεία δεν κατασκευαστούν στο Ακταίο και στην Παραλία Προαστίου, που κολυμπάει σχεδόν όλη η Πάτρα, ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Το ίδιο ισχύει και για την νότια πλευρά της Πάτρας».

Τα παραπάνω γράφει στην προσωπική του σελίδα στο fb ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης, εκφράζοντας το παράπονο δύο ολόκληρων περιοχών, του Ρίου κια του Αγ. Βασιλείου, που βρίσκονται εγκαταλειμμένες από το Δήμο Πατρέων!

Εύλογο το παράπονο, που εκφράζεται, καθώς ανακοινώθηκαν από προχθές από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Με την ευκαιρία έγινε γνωστό ότι, την Αχαΐα βραβεύονται 7 παραλίες, αλλά εκτός παραμένουν για τρίτη χρονιά, εάν δεν γίνεται λάθος, η περιοχή της Πλαζ, που παρά την φύτευση δενδρυλλίων, σχεδόν δίπλα στο κύμα, αντί 20 μέτρων πιο πάνω, μαζί με τα ήδη υπάρχοντα αναπτυγμένα δένδρα, μάλλον αποτελούν εμπόδιο των λουομένων και καλή δικαιολογία για αποφυγή ανάπτυξης δωρεάν ξαπλώστρων εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, κάτι που ξεκίνησε από την εποχή δημαρχίας Δημαρά.

Οι επτά παραλίες που έλαβαν μπλε σημαία είναι οι παρακάτω:

Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Καλογριά/Kalogria Beach
Νιφορέικα
Λακκόπετρα/Lakopetra Beach
Τηγάνια

Δήμος Αιγιαλείας
Αλυκή
Διγελιώτικα
Πούντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: