ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Υπερβολές του 12χρονου αγωνιστή Δημ. Κουτσούμπα


1969. Η Χούντα προσπαθεί να βγεί από την Ευρωπαϊκή απομόνωση. Το Συμβούλιο της Ευρώπης την έχει κηρύξει απότακτη από τις δημοκρατικές τάξεις. Οι Σοβιετικοί όμως διατηρούν ακόμη κρατικές σχέσεις με την Ελλάδα, αγνοώντας την καθεστωτική τάξη. Οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες είναι μία ευκαιρία οπορτουνιστική γι αυτούς. Και το ΚΚΕ τηρεί σιγήν ασυρμάτου!


Κατηγορεί το ΚΚΕ Εσωτερικού για συνεργασία με την χούντα, αλλά, ξεχνά να καταθέσει έστω δύο λουλούδια στη μνήμη των Πατρινών αγωνιστών!

Σχετικά με το ρόλο του ΚΚΕ, ο ΓΓ του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας, που μίλησε χθες στην εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τόνισε ότι «το κόμμα έχοντας σαφή, ασυμβίβαστη και την κατηγορηματική θέση απέναντι στη στρατιωτική δικτατορία, καλούσε το λαό και όλες τις αντιδικτατορικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας με όλες τις μορφές αγώνα, ακόμα και μ’ ένοπλη μαζική πάλη».
Επειδή 50 χρόνια από τότε είναι υπερβολή να επαναλαμβάνει κάποιος απόψεις που έχουν κριθεί και επικριθεί, δεν θα αναφερθώ στο πόσο ενωτικές ήταν οι θέσεις του ΚΚΕ, τότε, όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ενωτική ολομέλεια των Αριστερών δυνάμεων και πολεμούσε κάθε τέτοια ιδέα. Κι επειδή αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Ανανεωτικής Αριστεράς, οι θέσεις του ΚΚΕ Εσωτερικού είναι καταγεγραμμένες κι ευτυχώς αρκετοί από τους αγωνιστές που πρωταγωνίστηκαν σε αυτόν τον αντιδικτατορικό αγώνα ζουν ακόμη.
Κι αυτά για να μην του υπενθυμίσω ότι όταν ξέσπασε η δικτατορία στην Ελλάδα ο κ. Κουτσούμπας ήταν μόλις 12 ετών. Κι άρα καλό είναι στην κριτική του για τους αγωνιστές της εποχής να είναι πιο συγκρατημένος! Για να μην φθάσει στο γελοίο επιχείρημα του Κυριακούλη, που μας είπε ότι ήταν διωκόμενος αγωνιστής, γεννημένος μόλις του 1968, ένα χρόνο από την επιβολή της λαομίσητης χούντας!
Επίσης ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ αντιτάχτηκε αποφασιστικά στη μεταμφίεση της χούντας, σε αντίθεση με το λεγόμενο “ΚΚΕ Εσωτερικού” -τον πρόδρομο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ- και με άλλες αστικές δυνάμεις, που ερωτοτροπούσαν με το πείραμα Μαρκεζίνη. Οι δυνάμεις του κόμματος και της ΚΝΕ συμμετείχαν και στήριξαν από τις πρώτες γραμμές όλους τους αγώνες και πρωτοστάτησαν για τη διεύρυνσή τους.

Πολλά μέλη της ΚΝΕ, μαζί με άλλους φοιτητές, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους μηχανισμούς της χούντας και γνώρισαν το τρομοκρατικό της πρόσωπο. Το κόμμα και η ΚΝΕ στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις».
Κανείς από όσους βιώσαμε την δικτατορία δεν θα αρνηθεί την συμμετοχή του ΚΚΕ στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά πως να ξεχάσουμε π.χ., ότι μπροστά στην υποχρέωση του ΚΚΕ για στήριξη της ΕΣΣΔ, που το στήριζε με την επέμβασή της στα εσωτερικά τους ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, έφθασε μέχρι το σημείο, του να μην καταδικάσει τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1969, με την συμμετοχή των ανατολικών κρατών, την ώρα που το ΚΚΕ Εσ. και το ΠΑΜ, επεδίωκαν την απομόνωση της αντιλαϊκής στρατιωτικής χούντας;
Και με την ευκαιρία της παρουσίας του ΓΓ του ΚΚΕ στην Πάτρα, μήπως θα έπρεπε αντιπροσωπεία του τιμημένου, υπό την ηγεσία του να επισκεφθεί την παλιά Ασφάλεια στην οδό Κανακάρη και να αποθέσει στην στοά δύο λουλούδια, εκεί όπου δεκάδες αγωνιστές του Πατραϊκού Αντιδικτατορικού αγώνα  υπέστησαν τα μύρια όσα βασανιστήρια από τα μίσθαρνα όργανα της Χούντας;
Αλλά, τον κύριο Κουτσούμπα απασχολούσαν περισσότερο οι επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, παρά ο αγώνα του βασανισμένου λαού! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: