ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ανοίγουν ξανά τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου



Τη σταδιακή επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες στο νησί.

 


«Τα χειρουργεία από σήμερα ανοίγουν. Βέβαια η επανέναρξη θα είναι σταδιακή, δεν γίνεται μετά από ένα χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών να ανοίξουν πλήρως σε δυναμικότητα, αλλά ανοίγουν κανονικά και είναι στην διάθεση του κοινού της Ζακύνθου. Ανοίγουν με ασφάλεια, αυτό είναι το βασικότερο» τόνισε το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ζακύνθου Λευτέρης Γιαννάτος, ο οποίος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» και αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος, τα οποία είχαν κλείσει, ύστερα από μετεγχειρητικές επιπλοκές σε ασθενείς και το θάνατο της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη. 


Στο νησί χτες βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μετά την περιήγηση του στους χώρους του νοσοκομείου, τις επαφές του με τα μέλη της διοίκησης και την πολύωρη σύσκεψη που ακολούθησε με το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, προέβη σε δηλώσεις, σύμφωνα  με τις οποίες, ανακοίνωσε ότι «επίσημα έχω να πω ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας, σε σχέση με την ασφαλή επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων.  Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ο πλήρης έλεγχος και δόθηκε σχετική πιστοποίηση των Δικτύων Αερίων υπό την εποπτεία της ‘Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.’, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας, των αναισθησιολογικών μηχανημάτων αλλά και πλήρης αντικατάσταση του συνόλου του φαρμακευτικού υλικού, ολοκληρώθηκαν οι πλήρεις έλεγχοι στα συστήματα κλιματισμού και στα μηχανήματα της αποστείρωσης και έχουν δοθεί όλες οι πιστοποιήσεις».
 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε την εξασφάλιση μιας σειράς ζητημάτων. «Στην συνάντηση, που είχαμε με τον κ. Πολάκη, ως διοίκηση, ζητήσαμε να εξασφαλιστούν τα εξής: πρώτον στην ποινική διαδικασία, που θα ακολουθήσει για να διερευνηθούν τα αίτια, που προκάλεσαν τον θάνατο της άτυχης συμπολίτισσάς μας και δεν θα δυσχερανθεί από την απόφαση, που ελήφθη, η νομική θέση της οικογένειας, ότι δηλαδή η οικογένεια επί ίσης δικαιοδοτικούς όρους θα μπορέσει να διεκδικήσει αυτό, που θεωρεί ότι είναι το δίκιο της. Δεύτερον η άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων. Τρίτων ήταν, απευθυνόμενοι στον γενικό χειρουργό και εντατικολόγο κ. Πολάκη, κι όχι στον υπουργό, ο οποίος έχει στήσει μόνος του 3 εντατικές σε όλη την Ελλάδα, να μην ενοχοποιηθούν εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Ζακύνθου, οι οποίες έχουν επαναπιστοποιηθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του. Και τελευταίο ήταν να γίνει κατανοητό ότι οι ιατροί ασχολούνται με τα ιατρικά θέματα και η διοίκηση με τα διοικητικά. Η χθεσινή απόφαση, που ελήφθη επέτυχε όλα αυτά, που σας είπα» σημείωσε ο κ. Γιαννάτος.
 

Η προοδευτική επαναλειτουργία των χειρουργείων δεν περιορίζεται μόνο στο πρακτικό σκέλος, της προτεραιότητας στα έκτακτα και συνέχεια στα τακτικά χειρουργεία, αλλά έχει να κάνει με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στο Νοσοκομείο και το έμψυχο δυναμικό του. Σε ότι αφορά το τεχνικό μέρος της επαναλειτουργίας, ο κ. Πολάκης διευκρίνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν δύο μέθοδοι αναισθησίας, τόσο με φιάλες όσο και μέσω του Δικτύου Αερίων.
 

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννάτος επεσήμανε ότι για την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος αυτό, που προέχει, είναι το τι συνέβη και κατέληξε η 41χρονη μητέρα δυο παιδιών. «Η ΕΔΕ , που γίνεται ασχολείται με θέματα διοικητικής φύσεως και θέματα πειθαρχικού δικαίου, δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει το αίτιο του θανάτου της 41χρονης. Αυτό κατά την διάρκεια του ποινικού δικαστηρίου, όπου έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, εκεί λοιπόν η ποινική διαδικασία, που θα ακολουθήσει θα ξεκαθαρίσει και τα αίτια και τους υπαίτιους», κατέληξε το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: