ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πανελλήνια πρωτιά Δ. Ελλάδας σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

 

 
Γυμνάσια της Πάτρας κατέκτησαν την 1η και  3η θέση, ενώ την 2η θέση κατέλαβε το 7ο Δημοτικό Αγρινίου  με θέμα «Οχήματα & Μεταφορές του αύριο»
«Για μένα προσωπικά και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης δεν ήταν καθόλου έκπληξη ότι πάλι ανεβήκαμε στο βάθρο» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο συντονιστής Ρομποτικής της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Άρης Λούβρης, αναφερόμενος στις τρεις σχολικές ομάδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις με τις ρομποτικές κατασκευές τους στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, στις 18 Μαρτίου.
 
«Με μια λέξη θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκφράζουν την δημιουργικότητά τους, η οποία μετά μετουσιώνεται σε ταλέντο και ουσιαστικά είναι αυτό, που λέμε ότι αύριο θα μπορούν να βρουν λύσεις τα παιδιά σε προβλήματα καθημερινότητας είτε μικρά είτε μεγάλα, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Αυτό η εκπαιδευτική ρομποτική το δίνει με τον καλύτερο τρόπο» σημείωσε ο κ. Λούβρης.
 
Οι μαθητές κλήθηκαν μέσα από διάφορες δοκιμασίες να κινηθούν με τα ρομποτάκια τους, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, με σκοπό να αναπαραστήσουν την πορεία του ως και τον τελευταίο σταθμό της ζωής του στη Βαβυλώνα! Η όλη δοκιμασία πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ έπρεπε να ακολουθήσουν πιστά τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μέγας Στρατηλάτης ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις που θα συναντούσαν. Δυο Γυμνάσια της Πάτρας κατέκτησαν την πρώτη και την Τρίτη θέση, ενώ την δεύτερη κατέλαβε το 7ο Δημοτικό Αγρινίου  με θέμα «Οχήματα & Μεταφορές του αύριο».
 
«Μαθαίνουν να εργάζονται σε μια ομάδα, να έχουν τον ρόλο τους, το ποιος θα κατασκευάσει, ποιος θα προγραμματίσει, ποιος θα συναρμολογήσει, και από την στιγμή, που έχουν οι ρόλοι μοιραστεί, βγαίνει μια ομάδα-συνεργαστική προσπάθεια και αυτό, που τους λέμε είναι ότι «μια καλή προσπάθεια αξίζει όσο μια μεγάλη νίκη», οπότε είτε είναι νικητές τα παιδιά, είτε και αυτές οι ομάδες, που συμμετείχαν και δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, για μας είναι πάλι νικητές, γιατι όντως έχουν προσπαθήσει» υπογράμμισε ο κ. Λούβρης.
 
Η αποστολή της Δυτικής Ελλάδας, με 88 μέλη, πλαισιώθηκε, επίσης, από τις ομάδες των ΕΠΑΛ Παραλίας Πατρών, 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας και 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στην κατηγορία Λυκείων, με θέμα "Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα". Συνολικά συμμετείχαν 1200 μαθητές από 146 Γυμνάσια, 78 Δημοτικά Σχολεία και 30 Λύκεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: