ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ένα ακόμη βήμα από τον ΟΛΠΑ για οριστική παραχώρηση



24-1-2012, διοίκηση Πλατυκώστα στον ΟΛΠΑ. Έπρεπε προηγουμένως να κόψει τα κάγκελα του λιμενικού χώρου ο τότε δήμαρχος Γ. Δημαράς, να κρατηθεί στο κρατητήριο, να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα, για να υπογραφεί η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων, επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που κράτησε όμως πέντε ολόκληρα χρόνια, αφού υπέστη στο μεταξύ... περιτομή(!) από τους ΣαμαροΒενιζέλους, κόψιμο της αλυσίδας στην πύλη της οδού Γούναρη, το Σεπτέμβρη του 2015, από τον σημερινό δήμαρχο Κ. Πελετίδη, για να έρθει η διοίκηση του Νίκου Κοντοέ, να τρέξει προς υλοποίηση την υπόσχεση Τσίπρα του Σεπτέμβρη 2015 στην ομιλία του στο «Τόφαλος» και πλέον να απομένει η υπογραφή σύμβασης οριστικής παραχώρησης από το Υπ. Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για την λιμενική ζώνη. Καημένη... ζώνη, τι σου έμελλε να περάσεις!



Απομένει η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Δήμου Πατρέων, για την ολοκλήρωση της απόδοσης των 270 στρεμμάτων της παραλιακής έκτασης




Δικαιωμένος πρέπει να νοιώθει ο Διευθύνων

Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, με την

ολοκλήρωση των διαδικασιών, για την παραχώρηση

της λιμενικής ζώνης, που έρχεται μετά την απόδοση

του νότιου πάρκου.
«Η λύση που τελικά επετεύχθη, και έτυχε της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και υπηρετεί το κοινό όφελος και το δημόσιο συμφέρον. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ και τους εργαζόμενους σε αυτόν να αποδείξουν, για άλλη μια φορά, ότι εργάζονται για να υπηρετούν με συνέπεια την κοινωνία και την οικονομία της πόλης μας». 
Με τα παραπάνω καταλήγει ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, που ενημερώνει «για την ολοκλήρωση της απόδοσης των 270 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης, της πρώην πλέον, μετά την δημοσίευση της ως άνω απόφασης, Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στο Δήμο Πατρέων, για την ένταξη στο Συνολικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Πόλης».
Έτσι δεν απομένει παρά «η υπογραφή της "Σύμβασης Οριστικής Παραχώρησης" μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών που κατά το σύνταγμα είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης και του Δήμου Πατρέων».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, περιλαμβάνονται τα παρακάτω:
«Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 45Δ/ 24-02-2017) η απόφαση έγκρισης της τροποποίησης και του επανακαθορισμού των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πατρών.
Με την ως άνω απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, περατώθηκε το σύνολο των νομικών και διοικητικών πράξεων στις οποίες καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονταν ο Ο.Λ.ΠΑ.  είτε για τη λήψη αποφάσεων, είτε ως επισπεύδων, για την υλοποίηση ή την επιτάχυνση των διαδικασιών αποχαρακτηρισμού τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να παραχωρηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Πατρέων.
Για την ολοκλήρωση της απόδοσης των 270 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης, της πρώην πλέον, μετά την δημοσίευση της ως άνω απόφασης, Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στο Δήμο Πατρέων για την ένταξη στο Συνολικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Πόλης απομένει, η υπογραφή της «Σύμβασης Οριστικής Παραχώρησης» μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών που κατά το σύνταγμα είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης και του Δήμου Πατρέων.
Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ μετά την επιτυχή περαίωση της διαδικασίας τροποποίησης και επανακαθορισμού της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους με διάφορες ιδιότητες και ρόλους, συμμετείχαν στη μακρά, επίπονη, πολυεπίπεδη διαβούλευση, καταδεικνύοντας την αναντικατάστατη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας και της δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων.
Η λύση που τελικά επετεύχθη, και έτυχε της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και υπηρετεί το κοινό όφελος και το δημόσιο συμφέρον. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ και τους εργαζόμενους σε αυτόν να αποδείξουν, για άλλη μια φορά, ότι εργάζονται για να υπηρετούν με συνέπεια την κοινωνία και την οικονομία της πόλης μας».  

Όπως, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Κοντοές, αυτή η θετική για την πόλη εξέλιξη, δεν θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν υπήρχε «ισχυρή πολιτική βούληση για να δοθεί η παράκτια ζώνη στο Δήμο Πατρέων και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία», εννοώντας την υπόσχεση του σημερινού Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, που εδόθη προεκλογικά κατά την ομιλία του από την εξέδρα του «Τόφαλου» το Σεπτέμβρη του 2015.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ από τη συμφωνία βγαίνουν και οι δυο πλευρές κερδισμένες, καθώς ο Δήμος πλέον μπορεί να διαχειριστεί και να παρέμβει πολεοδομικά στη λιμενική ζώνη, ενώ ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών διατηρεί τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του λιμανιού της πόλης.

8-9-2015. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης κόβει την αλυσίδα από την νότια πύλη του λιμανιού της Πάτρας, που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: