ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 1/3/2017



Για την πορεία της διαπραγμάτευσης (σημεία από τις κοινές  δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας)

Βρισκόμαστε στη φάση των εντατικών διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να έχουμε ολοκληρώσει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ης του Μάρτη.
Από εκεί και πέρα, οι τεχνικές λεπτομέρειες σε σχέση και με το κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητας της ανάλυσης του χρέους, δηλαδή αποφάσεις που ξεπερνούν την ευθύνη της Ελλάδας και έχουν να κάνουν και με τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν και από την πλευρά των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, των εταίρων μας, είναι λοιπόν θέμα αν ο χρόνος αρκεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να έχουμε και την πλήρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 20 του Μάρτη. Εμείς επιμένουμε σε αυτό τον στόχο. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτός.


Για τις τουρκικές  προκλήσεις (σημεία από τις κοινές  δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας)

Συζητήσαμε για την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των αρχών καλής γειτονίας στην περιοχή μας, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μια εντεινόμενης αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Και στο πλαίσιο αυτό, είχα την ευκαιρία να τονίσω και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει με σταθερότητα και αταλάντευτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, βέβαια, εξέφρασα και την αποφασιστικότητά μας, παρά τις προκλήσεις, να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διπλωματικούς  διαύλους και τον διάλογο με τη γείτονά μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δείτε  συνημμένες τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Μουσκάτ.


Για το ΚΠΙΣΝ (απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ)

Η διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.  Την επόμενη φορά που η κ. Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προβλήματα τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών.

Σχετικά με την προβολή επιλεκτικών αποσπασμάτων  δηλώσεων, και,  γενικότερα,   προς απάντηση δημοσιευμάτων που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, σχετικά με το τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, δείτε τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Ν. Μανιού εδώ και της Μερόπης Τζούφη εδώ. 


Στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τις χρήσεις γης (σημείωμα του Υπουργείου)
Προβλέπονται 15 γενικές κατηγορίες χρήσεων γης, οι οποίες καλύπτουν τον αστικό και αγροτικό χώρο, σε αντιστοιχία με το πεδίο εφαρμογής των πολεοδομικών σχεδίων.
Κάθε μία από τις γενικές κατηγορίες περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιτρεπόμενες ειδικές χρήσεις, οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί ώστε να αποτυπωθεί το εύρος τόσο των αλλαγών στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όσο και των κοινωνικο-οικονομικών δραστηριοτήτων, που ο αστικός και εξωαστικός χώρος καλούνται να ικανοποιήσουν.
Μεταξύ των νέων ειδικών χρήσεων που εισάγει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος περιλαμβάνονται: 1) τα πράσινα σημεία και οι γωνιές ανακύκλωσης που αποτελούν βασικά εργαλεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, 2) η αστική γεωργία – λαχανόκηποι που επιτρέπουν την καλλιέργεια στις πόλεις γεωργικών προϊόντων για ατομική κατανάλωση, 3) οι εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών/ προσφύγων ως αναγκαίες δομές για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, 4) οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως βασική παραγωγική δραστηριότητα στην ύπαιθρο.

Για την απεργία της ΣΤΑ.ΣΥ (σημείωμα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών)

Με τη ρύθμιση, στην οποία αντιτίθενται τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ, δίνεται η δυνατότητα στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και με τον ΟΑΣΑ Α.Ε. Ως σήμερα είχε τη δυνατότητα μόνο με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αλλά καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Τίθεται το ερώτημα ποια είναι η ανησυχία να συνάπτονται συμβάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την περιουσία της και με τη μητρική εταιρεία της ΣΤΑΣΥ, τον ΟΑΣΑ;

Η ως σήμερα εκμετάλλευση των υποδομών του ΜΕΤΡΟ γίνεται από τη ΣΤΑΣΥ χωρίς συμβάσεις με την ιδιοκτήτρια ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και έχει πενιχρά αποτελέσματα.


Ενισχύσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών)

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις ύψους  1.717.928,84  ευρώ  σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των οργανισμών προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ–κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: