ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πάρτο αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·         «Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας» (IW): Η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015.  Πρέπει  όμως να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως είναι λ.χ. οι στερήσεις υλικών αγαθών καθώς επίσης και το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση και οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη.
Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε έναν νέο «πολυδιάστατο δείκτη φτώχειας», τον οποίο εκπόνησε το ως άνω Ινστιτούτο για τα έτη 2008-2015, από τον οποίο προκύπτει ότι «ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα, με μια αύξηση της φτώχειας κατά 40%, ακολουθούμενης από την Ιρλανδία (28% αύξηση) και την Κύπρο 28,2%» λέει ο Κρίστοφ Σρέντερ, συντάκτης της έκθεσης, στο γερμανικό Reuters. Αυτό οφείλεται στη χρόνια ύφεση και την μεγάλη ανεργία, αλλά «φυσικά και στην πολιτική λιτότητας και τους όρους των δανειστών» τονίζει ο ερευνητής. Στην Ιταλία καταγράφεται μια αύξηση της φτώχειας κατά 11% και στην Ισπανία 18%.
·         Εκεί στο Νότο η φτώχεια έκανε τον Γερμανό πρώτο…
·         Κηφήνα…
·         «Ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα.
·         Χαμένε , ε χαμένε …
·         Με δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του UDI Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ δήλωσε ότι το κόμμα του «αναστέλλει» τη στήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία του Φιγιόν.
·         Όλο και περισσότεροι τον  από…Φιγιόν…
·         Στη σύλληψη δύο εργαζομένων σε υπηρεσίες στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας προέβη πριν λίγο ομάδα ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 300 περίπου γραμμαρίων την οποία φέρονται να πουλούσαν σε πρόσφυγες στον καταυλισμό.
·         Εντός ή εκτός ωραρίου;
·         O ιστορικός και κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι: Η υπεράσπιση, ιδίως, των συλλογικών συμβάσεων είναι συνώνυμο πολιτισμού, διότι αν περάσει η παράλογη απαίτηση να γίνει ατομική η σχέση εργασίας, η εργασία θα αντιμετωπιστεί ως εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι θα ταπεινωθούν.
·         Κύριε Ρεβέλι, σας δίνουν την εντύπωση πολιτισμένων και …λογικών;
·         Ξεχωριστές έρευνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και την Οικονομική Εισαγγελία θα διεξαχθούν σχετικά με την υπόθεση του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.
·         Άρχισαν τα όργανα , το μπουζούκι εργάζεται, νάτο το κορίτσι μου σειέται και τινάζεται…
·         Από αγωνία…
·         TVXs: Survivalistes είναι εκείνοι που προετοιμάζονται για την επιβίωσή τους έπειτα από μια πυρηνική καταστροφή, ακόμα και ύστερα από έναν μεγάλο σεισμό. Μαθαίνουν δηλαδή να ζουν μέσα στη Φύση, εξαρτώμενοι μόνο από αυτήν όπως ζούσαν οι πρόγονοί τους.
·         Ε ρε …σπαλιάρα που θέλουνε…
·         Attica Bank προς Καλογρίτσα , πατέρα και γιό: «Σας έχουμε καταστήσει γνωστό ότι οφείλετε να εξεύρετε άλλες πηγές χρηματοδότησής σας, από άλλες τράπεζες και εξ ιδίων διαθεσίμων σας, διότι η τράπεζά μας αδυνατεί να υπερβεί σε χρηματοδοτήσεις το όριο που σας θέσαμε, των 108 εκατ. ευρώ». «Πώς ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την τράπεζά μας και όχι από άλλες τράπεζες και μάλιστα πιεστικά, όταν γνωρίζετε ότι με τα απαιτούμενα ποσά υπερβαίνετε το όριο των 108 εκατ. ευρώ;».
·         Με αέρα…
·         ζητάνε επιπλέον χρηματοδότηση
·         Δεν είναι δα και οι πρώτοι…
·         Ήταν …σημαντική  η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες.
·         Τα φιλικά του ΜΜΕ δεν αναφέρουν ΤΙΠΟΤΑ…
·         Βεβαίως τα τροχαία δυστυχήματα είναι αταξικά…
·         Απλώς αν έχεις ένα μεσαίο αμάξι μπορεί να σε …πατήσει  καμιά
·         Μαζεράτι…
·         Μερσεντές
·         Αουντι
·         Μπε Εμ Βε …
·         Μπαχτσελί: «Θα έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο»
·         Εμ…Βλημα…τικός
·         Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων.
·         Αυτό που δεν λέει
·         Είναι πως ό Ερντογάν τον έχει βάλει στο …βρακί του
·         Κυριάκος Μητσοτάκης: η Κυβέρνηση είναι νερόβραστη
·         Υγιεινή διατροφή…
·         Ο ίδιος
·         Δεν ψηφίζουμε κανένα νέο μέτρο
·         Κορόϊδα είστε
·         Τα ψηφίζουν οι άλλοι
·         Και είναι υπεύθυνοι…
·         Σωκράτης Φάμελλος : «Συμβιβασμός σημαίνει σεβασμός στη δουλειά του κάθε κράτους και σεβασμός στη δουλειά που έχει γίνει. Συμβιβασμός σημαίνει και σεβασμός στα κείμενα που έχουν υπογραφεί και να μην μπαίνουν από το παράθυρο μέτρα και απαιτήσεις».
·         Σωκράτη, αν έχεις κάνει τη δουλειά που πρέπει, και τηρείς τα συμφωνηθέντα τότε δε πάς για συμβιβασμό
·         Υποκύπτεις στον εκβιασμό…
·         Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν επανέλαβε την πρόσφατη εκτίμησή του ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από κάθε προηγούμενη. Όπως πρόσθεσε, απομένει να κάνει ακόμη «κάτι λίγο». Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Θεσμών και Ελλάδας το ζητούμενο «αυτή τη στιγμή είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να μετακινηθεί λίγο από τις θέσεις του και τότε θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό».
·         Σπαν…ίζουν δηλώσεις αισιοδοξίας …
·         Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, ζήτησε η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post», σύμφωνα με το οποίο ο Τ.Σέσιονς απέκρυψε δύο συνομιλίες που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ.
·         …Υποκατάστημα του Πούτιν ο Τραμπ;
·         «Είμαι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Aντόνιο Ταγιάνι μετά το πέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Λευκή Βίβλο της Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.
·         Βημα: Θετικά απάντησαν τα μέλη της πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων» στην κοινή πρόταση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» για συνέδριο νέου φορέα και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Αντιθέτως, η Δημοκρατική Συμπαράταξη προς την οποία κυρίως απευθυνόταν η πρόταση αγνόησε το περιεχόμενο της και δεν εξέδωσε καμία απάντηση.
·         …παιδιά , μήπως η λύση είναι ο …Γιουνκερ;
·         Ο Ερντογάν άλλαξε τον Διευθυντή της Χουριέτ διότι ενοχλήθηκε από ρεπορτάζ το οποίο υπονοούσε  διάσταση μεταξύ κυβέρνησης και στρατού…
·         Αυτά βλέπει ο Μπαχλετσι…
·         Και φυλάγεται…
·         TPP: Οι πολίτες του Ισημερινού υποστήριξαν την πρόταση του απερχόμενου προέδρου  Κορρέα, με το ποσοστό του «NAI» να φτάνει το 55%.Έτσι, όλοι οι πολιτικοί αλλά και οι κρατικοί λειτουργοί που διαθέτουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο σε κάποιον φορολογικό παράδεισο είναι υποχρεωμένοι να το αποσύρουν από εκεί εντός ενός έτους. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα τους. Ο Ισημερινός είναι μία χώρα η οποία στο πρόσφατο παρελθόν μας έχει εκπλήξει ευχάριστα με τις πολιτικές της καινοτομίες. Το Σύνταγμα του 2008 προήλθε σε ένα μεγάλο βαθμό από τους ίδιους τους πολίτες και θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ‘ώριμες’  δημοκρατίες. Είναι ενδεικτικό πως στο Σύνταγμα του 2008 εκτός από τους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας προβλέπονται επίσης δικαιώματα για την ίδια την φύση!
·         Μήπως να …γίνουμε Ισημερινός να γλυτώσουμε από του …κορέους;
·         Με την υπογραφή 48 βουλευτών, η ΝΔ θέτει ζήτημα για την δανειοδότηση του ομίλου Καλογρίτσα. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν την Τετάρτη, ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, με θέμα: «“Ντοκουμέντα” διαπλοκής και προνομιακής δανειοδότησης του ομίλου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής».
·         Υποψιάζομαι πως εκτός από την γκλίτσα
·         Ξύνονται και
·         Στη μαγκούρα
·         Και στη βουκέντρα…
·         TPP: Η συνολική απασχόληση στο Πουέρτο Ρίκο μειώθηκε από 1,25 εκατομμύρια εργαζομένων κατά το τελευταίο τέταρτο του οικονομικού έτους 2007 σε λιγότερο από 1 εκατομμύριο σχεδόν μια δεκαετία αργότερα. Χωρίς απασχόληση, μεγάλος αριθμός Πορτορικανών (οι οποίοι είναι πολίτες των ΗΠΑ) έχουν μεταναστεύσει. Περίπου το 60% των παιδιών στο Πουέρτο Ρίκο ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
·         Αι , αι, αι  Πουέρτο Ρίκο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: