ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Γρ. Αλεξόπουλος: Γυναίκα, μια λέξη, χίλιες ιδιότητες και άλλοι τόσοι ρόλοι!!!



Γ. Αλεξόπουλος: «Οι γυναίκες είναι η δημιουργία η χαρά και η  πηγή της ζωής. Η πρωτοβουλία τους παράδειγμα προς μίμηση αποδεικνύει περίτρανα ότι στα απλά κρύβονται τα σπουδαία»

Καλεσμένες με αφορμή τον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρας της γυναίκας βρέθηκαν στο γραφείο του Αντπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, τέσσερις κυρίες απτό παράδειγμα του “Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων” Alphonse de Lamartine. Πρόκειται για τις υπεύθυνες του καρναβαλικού πληρώματος 192 που οραματίστηκαν και υλοποίησαν μια διαφορετική καρναβαλική πρόταση, βασισμένη στον αλτρουισμό και τη φιλανθρωπία. Η ιδέα ξεκίνησε από την Ελίνα (μαθήτρια Λυκείου σήμερα) πίσω το 2013, χρονιά που είχε την πρώτη «έμπνευση», μαθήτρια της πέμπτης Δημοτικού, οπότε συστάθηκε και η καρναβαλική ομάδα, την πνευματική της μητέρα Μαρία Ανδριοπούλου (νοσηλεύτρια και Αντιπρόεδρο Π.Τ. Πελοποννήσου ΕΣΝΕ) και τη μητέρας της Πλάλη Ζωή. Μαζί με τις εμπνεύστριες του πληρώματος παρευρέθηκε στη συνάντηση και η κ. Ασλανίδη Κατερίνα καρναβαλίστρια μέλος του group (Πρόεδρος Π.Τ. Πελοποννήσου ΕΣΝΕ).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας υποδέχθηκε στο γραφείο του τις εμπνεύστριες του πληρώματος για να τις συγχαρεί για την πρωτοβουλία τους και τα ευγενικά τους αισθήματα προς το συνάνθρωπο. «Στο πρόσωπο των συγκεκριμένων κυριών τιμούμε όλες τις γυναίκες που καθημερινά προσφέρουν αθόρυβα στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία … στη ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.
Η ιστορία του γκρουπ 192 ξεκινά τα τελευταία 5 χρόνια με την παρουσία του στο Πατρινό Καρναβάλι με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα της συμμετοχής σε οικογένειες, φοιτητές και παρέες με μικρή οικονομική επιβάρυνση. Τα μέλη του πληρώματος κατασκευάζουν μόνα τους τη στολή τους ακολουθώντας τις οδηγίες της οργανωτικής ομάδας. Με τον τρόπο αυτό εντείνεται  η χαρά της δημιουργίας, ο αυτοσχεδιασμός, η ανάπτυξη της φαντασίας, της κοινωνικής επαφής, της αλληλοβοήθειας κλπ.
     Τα μέλη του Group 192 δείχνουν την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη προσφέροντας μια μικρή οικονομική εισφορά, που ξεκινά από τα 2 ευρώ, συγκεντρώνεται ένα ποσό που κατόπιν διατίθεται σε παιδιά που ζουν στην πόλη και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σε ιδρύματα ή σε οικογένειες της Πάτρας. Ως τώρα μέσα από αυτή την κίνηση έχουν ενισχυθεί : ο σύλλογος γονέων παιδιών με νοητική στέρηση Μαχητές, ο σύλλογος προστασίας Αγέννητου Παιδιού, η Μέριμνα, η Κιβωτός της Αγάπης και μια 10μελή μονογονεική οικογένεια. 
Ο κ. Αλεξόπουλος σε αναγνώριση της διάθεσης προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού που αντιπροσωπεύει η πρωτοβουλία των διοργανωτών του πληρώματος 192 δήλωσε ότι «οι γυναίκες είναι η δημιουργία η χαρά και η  πηγή της ζωής. Η πρωτοβουλία τους παράδειγμα προς μίμηση αποδεικνύει περίτρανα ότι στα απλά κρύβονται τα σπουδαία. Συγχαίρω τις κυρίες για τη συνεισφορά τους και το έργο τους προς το συνάνθρωπο. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να συγχαρώ τη νεαρή Ελίνα η οποία είναι και η εμπνεύστρια της ιδέας». Και πρόσθεσε «χρόνια πολλά και δημιουργικά σε όλες τις γυναίκες της ζωής μας και όχι μόνο για σήμερα αλλά και για κάθε μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: