ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

JP Morgan: Εκλογές το 2014 και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία αρχείου.


Με εκτίμησή του ο διεθνής οίκος προβλέπει: ΝΔ 88 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 139, ΠΑΣΟΚ 13, ΧΑ 24, ΔΗΜΑΡ 10, ΑΝΕΛ. 14, ΚΚΕ 12, Λοιποί 0 έδρες

Εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ή το φθινόπωρο του 2014 προβλέπει η JP Morgan, που σε μεγάλο ποσοστό προεξοφλεί επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με πιθανότητες περισσότερες του 60%, καθώς όπως εκτιμά "οι πιέσεις στη συγκυβέρνηση μπορεί να γίνουν μη διαχειρίσιμες τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες".


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι μεγάλη και θα προκαλέσει πιέσεις στη συγκυβέρνηση, καθώς, όπως σημειώνει, το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση (σ.σ.: τη συγκυβέρνηση) και σε νέες εκλογές".

Συγκεκριμένα η JP Morgan εκτιμά ότι η πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015 (εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας) αγγίζει το 70%, σημειώνοντας ότι "ακόμα και αν δεν γίνουν τελικά οι εκλογές το 2014, το ενδεχόμενο εκλογικής αναμέτρησης θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σκηνικό.

"Η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο, με την προσοχή να στρέφεται μακριά από την εφαρμογή του Μνημονίου", σημειώνει η JP Morgan προσθέτοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης". Ταυτόχρονα βλέπει πιθανότητα πάνω από 60% να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως "ο συνδυασμός της οικονομικής ανέχειας και της αντιπάθειας προς την πολιτική ελίτ αναμένεται να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του συγκεκριμένου κόμματος".

Εντολή διαπραγμάτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο διεθνής οίκος σημειώνει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "έχει αρχίσει να μετριάζει τις θέσεις του" και αναφέρεται σε μια σειρά ζητήματα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση του χρέους, "ανοίγοντας τη δυνατότητα συμβιβασμού με τους δανειστές". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το 2012 υποστήριζε ότι θα επιδιώξει τη μονομερή διαγραφή του, ενώ τώρα τονίζει ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για νέα ελάφρυνση".

Η JP Morgan σημειώνει ότι μπορεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος να σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο προσθέτει ότι αυτό ταυτόχρονα θα προκαλέσει πλήγμα στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης και στη δικαιολόγηση των σχεδίων της για την οικονομία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πολύ ισχνή πλειοψηφία και είναι μεγάλος ο πειρασμός να δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ευκαιρία να κάνει τη διαπραγμάτευση, καθώς επιταχύνεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να αναζητούν άλλες επιλογές σε μια ευρύτερη συμμαχία". 

Τέλος επισημαίνει πως πως "νέα προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος ή μια απόρριψη μέτρων από το ΣτΕ μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες παραιτήσεις βουλευτών".

Εξασθένηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η αποδυνάμωσης της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες και θα κορυφωθεί με τον αντίκτυπο που θα έχουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου προβλέπεται μεγάλη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως της Χρυσής Αυγής.

Όπως σημειώνει, "οι πιέσεις προς την κυβέρνηση μπορεί να γίνουν μη διαχειρίσιμες τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες, καθώς αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές του Μαΐου, όπως και το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση και σε νέες εκλογές".

(Tου Ανδρ. Πετρόπουλου από avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: