ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

"Η απαξίωση και το κλείσιμο της μπάντας ήταν στα πλαίσια των σχεδίων της δημοτικής αρχής"



ΠΑΤΡΑ 29/1/14
 
Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των μουσικών της μπάντας του Δήμου Πατρέων που σκοπό έχει να ενημερωθούν οι πολίτες για το κλείσιμο της ιστορικής μπάντας της πόλης μας από τη δημοτική αρχή Δημαρά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι σε έγγραφη παρέμβασή μας προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό στις 14/10/13 με την οποία ρωτούσαμε τα εξής:


 «Να μας γνωστοποιήσετε το σχεδιασμό του Οργανισμού για τη μπάντα του Δήμου Πατρέων. Επειδή αφενός, η μπάντα ως θεσμός έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την Πάτρα και αφετέρου σε άλλους Δήμους πολύ μικρότερους λειτουργούν εύρυθμα οι αντίστοιχες δομές, παρακαλούμε να μας ενημερώστε  αν προτίθεται ο Δήμος να διεκδικήσει θέσεις μουσικών μέσω ΑΣΕΠ για την αναδιοργάνωση της μπάντας, όπως κάνει για παράδειγμα ο Κοινωνικός Οργανισμός για εργαζόμενους που χρειάζεται. Να σας ενημερώσουμε ότι ήδη, μερικοί δήμοι (π.χ. Δήμος Ασπροπύργου) έχουν διεκδικήσει θέσεις μουσικών. Επίσης, πόσοι είναι οι μουσικοί σήμερα, πως αμείβονται και σε ποια φάση βρίσκονται οι οικονομικές διεκδικήσεις των απολυμένων μουσικών. Θα θέλαμε λοιπόν να γνωρίζουμε το σχεδιασμό που έχει η δημοτική αρχή στο θέμα αυτό» η απάντηση που λάβαμε ήταν η ακόλουθη:       
   
«Ο Πολιτιστικός  Οργανισμός μέσω της επιτροπής μουσικής που συνέστησε, διερευνά τον τρόπο συνέχισης της συνεργασίας με την Μπάντα.Σχετικά με τον σχεδιασμό του Πολιτιστικού Οργανισμού  για την Μπάντα σας ενημερώνουμε ότι βρίσκετε σε συζήτηση  προγραμματισμός για την συγκρότηση ανεξαρτήτου συλλογικού οργάνου από τους μουσικούς που θα συνεργαστεί με τον Πολιτιστικό Οργανισμό (π.χ σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) που θα καλείται να καλύψει επ΄ αμοιβή κάποιες εκδηλώσεις του Δήμου ( π.χ. Εθνικές εορτές, παρελάσεις κ.λ.π.) κατά πράξη και περίπτωση.Ο τρόπος αυτός είναι  ο μοναδικός που μπορεί να υλοποιηθεί  σήμερα καθώς οι προσλήψεις με άλλον τρόπο είναι αδύνατον μιας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός σταμάτησε να δέχεται υπηρεσίες εξωτερικών συνεργατών μέχρι να βρεθεί κάποιος νόμιμος τρόπος συνέχισης της συνεργασίας με την Μπάντα».

 Γίνεται φανερό ότι η απαξίωση και το κλείσιμο της μπάντας ήταν στα πλαίσια των σχεδίων της δημοτικής αρχής προκειμένου να περάσει και η μπάντα στα χέρια ιδιωτών. Δηλώνουμε τη σταθερή και συστηματική συμπαράστασή μας στον πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων– μουσικών και καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και τον κο Δημαρά για την πάγια τακτική τουςνα απαξιώνουν, να αποδομούνκαι στη συνέχεια να κλείνουνιστορικούς φορείς πολιτισμού της  πόλης μας.

Απόστολος Βανταράκης
Ήρα Κουρή
Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Πατρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: