ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ψυχραιμία συνιστούν Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά

Ακατάλληλο κρίθηκε το λιμάνι Αργοστολίου.


Για το σεισμό 5,9 ρίχτερ της Κυριακής στο νησί

«Τέτοιες στιγμές νομίζω ότι δοκιμάζεται η ετοιμότητα του κράτους, της πολιτείας, αξιολογούνται από τα πράγματα οι υποδομές και τα αντανακλαστικά που υπάρχουν και βλέπουμε τελικά πόσο με πραγματικούς όρους στοιχίζει αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται η οποία τελικά ακυρώνει πολλές από τις δυνατότητες του κράτους να επεμβαίνει σε τέτοια ακραία φαινόμενα και καταστάσεις».

Τα παραπάνω υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Παν. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε στους δημοσιογράφους του σταθμού ότι: 


 «Γνωρίζετε ότι εκεί είναι παρούσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κλιμάκια από το κόμμα θα πάνε και θα επισκεφτούν την περιοχή. Προς το παρόν αυτό που επιβάλλεται είναι με πιο συστηματικό τρόπο να γίνει η καταγραφή των ζημιών. Είναι θετικό ότι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί, γιατί αυτό ξέρετε ότι ενεργοποιεί μια σειρά από λειτουργίες. Οι επιστήμονες έχουν το λόγο. Χρειάζεται ψυχραιμία».

Αυτοσυγκράτηση συνιστά και ο Μιχελάκης

Στο μεταξύ έκκληση «σε σεισμολόγους και σε σεισμοσιολογούντες» που διαδίδουν διάφορες φήμες για επερχόμενο μεγάλο σεισμό, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
«Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ενώ σε ερώτηση αν είχε υπάρξει προειδοποίηση- ενημέρωση από την ομάδα ΒΑΝ για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, απάντησε: «Εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο, ούτε είμαι αρμόδιος για να έχω τέτοια ενημέρωση».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ήταν σημαντικό να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως αποφασίστηκε το πρωί χθες) για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αρωγής των πληγέντων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, μόνο ένα κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς, όπως είπε, ακόμη και τα παλιά κτίρια του νησιού άντεξαν. 

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου, δηλώνουν πως δεν είχαν ενημέρωση για προσεισμικά σήματα επιστημονικής ομάδας για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ούτε συνεδρίασε η Επιτροπή.

50 επιπλέον μηχανικοί στην Κεφαλονιά

«Έχουν έρθει ακόμα 50 μηχανικοί στην Κεφαλονιά ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο έλεγχος όλων την δημόσιων κτιρίων αλλά και των σπιτιών που έχουν χτυπηθεί από τον εγκέλαδο» είπε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Κεφαλονιά με τον χθεσινό ισχυρό σεισμό 5,8. 

«Οι μηχανικοί που βρίσκονται στο νησί έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Μία ομάδα που ελέγχει όλα τα δημόσια κτίρια και μια άλλη που κάνει ελέγχους σε σπίτια» είπε ακόμα και ενημέρωσε οτι «μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και εισήγησης δικής μου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, κήρυξε την Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε μετά από τους ελέγχους που θα γίνουν από τους μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος να κηρυχθεί το νησί σεισμόπληκτο».

Πάντως λόγω του μεγάλου σεισμού 5,9 Ρίχτερ της Κυριακής 26/1 στο νησί της Κεφαλονιάς, το λιμάνι του Αργοστολίου κρίθηκε ως ακατάλληλο από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εκτίμησης των Ζημιών. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα. 

Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού αναστάτωσε ιδιαίτερα τους κατοίκους σε Πάτρα, Κ. Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο πέλαγος. Οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται εκτονώνοντας το φυσικό φαινόμενο.

Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού


Με εντολή του πρωθυπουργού, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής, για τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο επί τόπου συντονισμό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Εξάλλου, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά με ελικόπτερο Super Puma ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με το ίδιο ελικόπτερο μεταβαίνει στην Κεφαλονιά, με εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης. Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει επίσης, για προληπτικούς λόγους, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Πάτρα. Ειδικότερα, μεταβαίνουν ο διοικητής της ΕΜΑΚ, μαζί με εννέα πυροσβεστικούς υπαλλήλους, μεταφέροντας ένα διασωστικό όχημα σεισμών, καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν μαζί τους και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ θα παραμείνει στην Κεφαλονιά καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: