ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

αριστερό blog - Φαρμακονήσι‏

 
Λιλιάνα  Δρίτσα (διήγημα)
 
Ο  άνθρωπος  έκλαιγε.Ένας  μεσόκοπος  άντρας, ήταν, γύρω  στα  πενήντα-ίσως  και νεότερος αλλά  κακοπερασμένος…Κάτι  έλεγε  στη  γλώσσα  του  κι  έκλαιγε  γοερά. Γύρω  του  κι  άλλοι  ταλαιπωρημένοι  άνθρωποι. Μερικοί  κάτι  ψέλλιζαν. Άλλοι  χτυπούσαν  το  κεφάλι  τους.
 
 
Η τελευταία έκθεση του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν καμια βδομάδα λέει μερικά ωραία πράγματα για τη βιωσιμότητα του χρέους και γενικώς δια το πού βαδίζομεν ως χώρα, αλλά εκεί που θα σταθώ είναι στο κεφάλαιο 3, όπου περιγράφεται το καινούργιο κοστουμάκι των περιορισμών όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική των χωρών της ΕΕ, αλλά και ο κατάλογος των πειθαρχικών μέτρων που θα επιβάλλονται σε όσες δεν κατορθώσουν να χωρέσουν στα στενά αυτά ρούχα.
 
 
σημειώσεις
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο  για την ‘’Αξιολόγηση του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών’’, μεταξύ των ‘’αρίστων’’, προ-αποφασιμένα, δεν μπορούν να βρεθούν πάνω από το 25%. Καμία αξιολόγηση δεν επιτρέπεται να προσπεράσει αυτόν τον πρώτο  ‘’φυσικό’’ νόμο. Ο ''νόμος'' αυτός, όταν μιλάμε για τους (ήδη) προϊσταμένους τροποποιείται: έτσι εδώ μπορούν να υπάρχουν έως και 70% ‘’άξιοι’’, μιας και αυτοί έχουν ήδη ξεχωρίσει από την πλέμπα. Ο δεύτερος ‘’φυσικός’’ νόμος είναι ότι ποσοστό 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως έχοντες υπο-μηδενική αξία, κοινώς είναι από γεννησιμιού τους άχρηστοι, ανοίγοντας φυσικά το δρόμο της απόλυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: