ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην αλλαγή ημερομηνίας των ευρωεκλογών

Οι ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 25 Μαΐου, λέει ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Παιχνίδια από Γ. Μιχελάκη με τον χρόνο και το πλαίσιο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Την αντίθεσή του στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αλλαγή της ημερομηνίας των ευρωεκλογών εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 25 Μαΐου. 

Επικίνδυνα παιχνίδια με τον χρόνο και το πλαίσιο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών συνεχίζει να παίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης. Κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση επιτροπής της Βουλής που θα επεξεργαστεί την επόμενη φάση του "Καλλικράτη", ο Γ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών τασσόμενος κατά της διεξαγωγής του πρώτου γύρου τους την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές και υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί την προσωπική του άποψη. 

Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι θα διευκρινίσει την κυβερνητική θέση επί του ζητήματος στην απάντηση που θα δώσει στην επίκαιρη ερώτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Εν αμφιβόλω τίθεται και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς, από τη μία, ο Γ. Μιχελάκης ενημέρωσε την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ότι είναι έτοιμο προς επεξεργασία νομοσχέδιο-σκούπα που θα αφορά ζητήματα των ΟΤΑ, ενώ, από την άλλη, η επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις αλλαγές στον "Καλλικράτη" θα λειτουργεί παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία. Ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο-σκούπα έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ κι ότι το νομοσχέδιο αυτό «θα βοηθήσει» τους δημάρχους, καθώς αντιμετωπίζει «δυσλειτουργίες» της διαχείρισης των ΟΤΑ.

Σχετικά με την επιτροπή για τις αλλαγές στον "Καλλικράτη", ο Γ. Μιχελάκης παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη συζήτηση θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2012, ζήτημα για το οποίο άσκησαν έντονη κριτική τόσο αντιπολιτευόμενοι όσο και συμπολιτευόμενοι βουλευτές. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η επιτροπή θα συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν τον "Καλλικράτη" «χωρίς προαπαιτούμενα», συμπεριλαμβανομένου και του χωροταξικού που προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις αυτές μεταφέρθηκαν και μέσα στην αίθουσα, κυρίως από κυβερνητικούς βουλευτές.

Αντιδράσεις και για το χωροταξικό

Ο Ν. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εκλεγούν δήμαρχοι χωρίς να ξέρουν αν ο δήμος τους θα διαμελιστεί μετά τις εκλογές, ενώ ο Μ. Ταμήλος διαφώνησε με την πρόθεση να διαμελιστούν μόνο οι μεγάλοι νησιωτικοί δήμοι επισημαίνοντας τα αντίστοιχα προβλήματα συνοχής που αντιμετωπίζουν και οι ορεινοί δήμοι. Ο Γ. Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η συγκρότηση της επιτροπής αποτελεί «πολιτική παρέμβαση ενόψει των εκλογών», που «μπορεί δυνητικά να επηρεάσει το αποτέλεσμά τους», στηρίζοντας όμως τη συγκρότηση της επιτροπής.

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε την δομική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον "Καλλικράτη", τον οποίο χαρακτήρισε «αποτυχημένο» σημειώνοντας ότι «συρρικνώνει την αποκέντρωση», αλλά και τις προνοιακές δομές των δήμων, μέσω των μνημονιακών μειώσεων του προϋπολογισμού των ΟΤΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που ανοίγει το ζήτημα των αλλαγών και εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαδικασία συγκρότησης της σχετικής επιτροπής, όπως και για την απουσία ατζέντας. Τελικώς αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το έργο της προτεινόμενης επιτροπής να ανατεθεί στην υποεπιτροπή για τα ζητήματα του υπουργείου Εσωτερικών.


(avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: