ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Με παρέμβασή του ο Χρ. Πατούχας στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, μιλά για παιχνίδια εις βάρος του!

Φωτογραφία αρχείου.


Συνεχίζονται οι συσκέψεις των οργανώσεων του κόμματος σχετικά με ποιον θα προτείνουν για υποψήφιο δήμαρχο

Με ανοικτή  επιστολή, που εκδόθηκε από τις 22 Ιανουαρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα,  στο Istologio G. Mosxou, και άλλα διαδικτυακά Μέσα, o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Πατρέων Χρήστος  Πατούχας και το Συντονιστικό Γραφείο της «Ανυπότακτης Πολιτείας», κάνοντας παρέμβαση στην εσωκομματική διαδικασία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, αφήνουν αιχμές για  «παιχνίδια» του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του προαναφερόμενου, με αφορμή άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για ανάγκη συνεννόησης «με ευθύνη και ευθύτητα και όχι στους διαδρόμους, και με τον σεβασμό, που επιβάλλεται στην δική μας αυτοτέλεια». Επισημαίνουν ακόμη: «Με κάθε ειλικρίνεια, επιμένουμε στην ανάγκη, η εκλογική δημοτική μάχη, να δοθεί αποτελεσματικά με στόχο και με όρους νίκης. Δηλαδή με κοινή πορεία της αριστεράς, με συμμαχική, συναγωνιστική, συντροφική συμπόρευση».

Αυτά εν μέσω εσωκομματικών διαδικασιών που συντελούνται τις μέρες αυτές στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση εκ μέρους των μελών του σχετικά με την έγκριση ή όχι των υποψηφιοτήτων που προτείνονται εκ μέρους των εισηγητών, μία πρόταση των οποίων συμπεριλαμβάνει στην λίστα των υποψηφίων και τον Χρ. Πατούχα. Παράλληλα οι προτάσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων η πλειοψηφία είναι ενταγμένη στην δημοτική του παράταξη ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» θα τεθούν σε ψηφοφορία από την εν λόγω παράταξη για να αποφασίσει η συνέλευσή της.
Στο πλαίσιο του πλουραλισμού απόψεων, αν και το Istologio δεν μπόρεσε να έχει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, δημοσιεύει την επιστολή Πατούχα, ελπίζοντας ότι θα την έχει εν ευθέτω χρόνο. 

Η ανοιχτή επιστολή είναι η παρακάτω:

«Προς όλους τους συμπολίτες μας, προς όλους τους αγωνιστές της Αριστεράς, προς κάθε άνθρωπο που ονειρεύεται την πόλη μας καλύτερη και αγωνίζεται για αυτό, προς όσους καταλαβαίνουν ότι η πορεία της καταστροφής της πατρίδας μας πρέπει να σταματήσει, προς όσους έχουν κοινή αντίληψη για την δύναμη των αντιπάλων μας, προς την μαχόμενη νεολαία,

Αγαπητοί φίλοι,
Ζούμε τα τελευταία χρόνια, την πιο μεγάλη επίθεση της ιστορίας μας, εναντίον των λαϊκών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επίθεση που εξαπολύθηκε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τα πολιτικά τους όργανα, ντόπια και υπερεθνικά. Με πιστό υπηρέτη τους τις μονοκομματικές ή συνεργαζόμενες κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας, οι οποίες υπερέβαλλαν κάθε  προηγούμενο στην ιστορία του κοινοβουλευτικού μας βίου, σε ενδοτισμό, παραχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας, εχθρότητα προς τα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, εκποίηση εθνικού πλούτου, παραβίαση συνταγματικών και δημοκρατικών κανόνων.

Τα αποτελέσματα και τις οδυνηρές τους συνέπειες, τις γνωρίζουμε ήδη. Εκατομμύρια ανέργων, εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις κλειστές και χρεοκοπημένες, αποδιάρθρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, δραματική μείωση εισοδήματος σε συνταξιούχους και όσους εργάζονται, μετανάστευση του πιο παραγωγικού επιστημονικού δυναμικού μας, ισόβια υποδούλωση της χώρας και του λαού της με την υπερδιόγκωση του χρέους.

Είναι περισσότερο από προφανές, ότι ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει. Μπορεί να τον σταματήσει ο λαός, το λαϊκό κίνημα, οι καθημερινοί αγώνες των εργαζομένων. Που συγκρούονται με τις αιτίες της κρίσης, με τις συνέπειες της, με τα κόμματα, υποτακτικούς, που μας κυβερνούν. Που οδηγούν κάθε μέρα και σε μεγαλύτερη χρεοκοπία και απονομιμοποίηση την πολιτική τους. Πού έχει την δυνατότητα να προκαλέσει πτώση αυτής της Κυβέρνησης και ανάδειξη αριστερής λαϊκής πλειοψηφίας.

Που πρέπει το λαϊκό κίνημα να αναδειχτεί στον αποτελεσματικότερο σύμμαχο αλλά και στον αυστηρότερο κριτή της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Για να επιβάλλει τις ανατροπές που θα αλλάξουν την ζωή μας, για να εμποδίσει συμβιβασμούς και πισωγυρίσματα, για να την ενισχύσει στην αναπόφευκτη σύγκρουση της, με όσους έφεραν τα πράγματα εδώ. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι η ευκαιρία είναι ιστορική, ότι δεν έχουμε δικαίωμα στην ήττα.

Αγαπητοί συναγωνιστές, σε αυτό  το πολιτικό περιβάλλον θα γίνουν σε λιγότερο από τέσσερις μήνες οι Δημοτικές εκλογές. Την σημασία τους, την γενικότερη επίδραση τους, την καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας από σας.

Η «Ανυπότακτη Πολιτεία», με πολλές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της  τον τελευταίο χρόνο, έχει αναφερθεί αναλυτικά στην σημασία αυτών των εκλογών. Τόνισε πάντοτε την ανάγκη της ανατροπής, την ανάγκη της νίκης. Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και προσώπων. Και όχι μόνον στην πόλη μας, αλλά σε όλη την χώρα. Έτσι ώστε η Τ.Α., από καθημαγμένος, αποστεωμένος, καταληστευμένος και με προσανατολισμό, να είναι στην υπηρεσία των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων συμφερόντων, να γίνει θεσμός με λαϊκά χαρακτηριστικά, στην υπηρεσία των πολιτών.

Με κάθε ειλικρίνεια, επιμένουμε στην ανάγκη, η εκλογική δημοτική μάχη, να δοθεί αποτελεσματικά με στόχο και με όρους νίκης. Δηλαδή με κοινή πορεία της αριστεράς, με συμμαχική, συναγωνιστική, συντροφική συμπόρευση.

Με την ίδια σαφήνεια, παρουσιάσαμε δια του επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας» τις απόψεις αυτές και σε δύο πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες προσκληθήκαμε. Η πρώτη ήταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου και η δεύτερη στις 25 του περασμένου Νοεμβρίου, στην ιδρυτική εκδήλωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά, είχαμε την πρώτη και την μόνη συνάντηση μας με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, αφού αναλύσαμε το σκεπτικό μας, συμφωνήσαμε, ο διάλογος να συνεχιστεί μεταξύ των δύο παρατάξεων.

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Τέτοια συνέχεια δεν υπήρξε! Με έκπληξη μας, αναζητούμε το γιατί! Υπάρχουν άραγε κάποιοι που δεν θέλουν αυτόν τον διάλογο; Που δεν επιδιώκουν την συμφωνία της ευρύτερης συμπαράταξης ή δεν την θεωρούν αναγκαία;
Δηλώνουμε με απόλυτο τρόπο, ότι σεβόμαστε την πολιτική λειτουργία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δεν υπεισερχόμαστε σε αυτήν. Αλλά, ότι γίνεται τους τελευταίους δυο μήνες , γίνεται ερήμην μας. Με λύπη μας πρέπει να αναφέρουμε, ότι επιχειρείται ενίοτε παραποίηση των απόψεων μας.

Σύντομη απάντηση:

Σε όσους μας αποδίδουν ότι επικαλούμαστε, δήθεν προαπαιτούμενα, τους καλούμε να τα αναζητήσουν στις δικές τους γραμμές. Όσους δε, αποδίδουν λάθη στην δική μας πολιτική και δημοτική διαδρομή και δράση, τους αποδεσμεύουμε. Γιατί, αφ ενός στην συνάντηση μας, τους ζητήσαμε να αξιολογήσουν την δράση μας και να μας υποδείξουν λάθη, (δεν μας υπέδειξαν κανένα), αφ ετέρου εμείς έχουμε προ πολλού παραιτηθεί από το δικό μας αλάθητο! Ας το κάνουν τώρα! Με ευθύνη και ευθύτητα και όχι στους διαδρόμους. Και με τον σεβασμό, που επιβάλλεται στην δική μας αυτοτέλεια.

Πολλοί μας αποδίδουν πρόθεση «ανταρσίας» μετά τις εκλογές. Λένε, ο Πατούχας, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα επιδοθεί σε καταγγελιολογία της Αριστερής Κυβέρνησης με την πρώτη ευκαιρία! Δεν γνωρίζουμε, αν το έκαναν πριν ή μετά, από την αρθρογραφία έγκριτου πολιτικού συντάκτη, σε έγκριτη εφημερίδα της πόλης μας, ο οποίος «συνιστά» στον ΣΥΡΙΖΑ προσοχή, «γιατί ο Πατούχας από την κομμουνιστικογενή προέλευση του, δεν θα κατανοήσει την αναγκαία προσαρμογή, που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του μόλις γίνει Κυβέρνηση».

Σε αυτούς που τα ισχυρίζονται αυτά, θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι δεν μας χαρακτήρισε ποτέ η πολιτική προχειρότητα. Αλλά, φοβούμαστε ότι καταλαβαίνουν λάθος την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Τ.Α. για να ορθοποδήσει και να αναπνεύσει ο λαός μας. Η πολιτική αυτοτέλεια της Τ.Α., η υπεράσπιση από αυτήν των λαϊκών δικαιωμάτων και των προσδοκιών, στηρίζει και δεν υπονομεύει μια αριστερή λαϊκή Κυβέρνηση!

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

Ο δρόμος που περιγράφουμε, είναι αναγκαίο να περπατηθεί από όλους μας, χωρίς εγωισμούς και αλαζονείες. Κυρίως χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς παραταξιακά απωθημένα και μικρότητες.

Το χρωστάμε στο μέλλον της πόλης μας και την ιστορία! Το χρωστάμε στα παιδιά μας και την κοινωνία!
Όλοι θα κριθούν για την συμβολή τους στο δρόμο της ενότητας, στον δρόμο της νίκης!

Πάτρα 22/1/2014»

Δεν υπάρχουν σχόλια: